Jak správně vracet chyby v GraphQL API?
Zajímalo by mě, jak se to vlastně dělá s chybami v GraphQL API. Vím, že GraphQL má svůj vlastní způsob, jak řešit chyby, ale kdybych měl vracet nějaké vlastní chybové zprávy, jaké jsou nejlepší praktiky? Mám na mysli, jestli je lepší vracet chyby jako součást odpovědi nebo je mít odděleně. Případně co by mělo být součástí těch chybových zpráv? Myslím, že je důležité, aby klienti rozuměli tomu, co se pokazilo, ale nechci je zahlcovat zbytečnými detaily. Taky by mě zajímalo, jak to zvládnout v případě vícestupňových dotazů nebo mutací. Jak reagovat na různé typy chyb? Například pokud se něco pokazí na backendu versus když uživatel zadá špatná data. A co se týče standardizace chybových kódů, má smysl se řídit nějakými zavedenými standardy jako HTTP status kódy nebo raději jít svou vlastní cestou? A jak si udržet konzistentnost napříč různými API endpointy? Vím, že některé frameworky a knihovny už mají zabudované funkce pro zpracování chyb, ale mě zajímá, co si o tom myslíte vy jako vývojáři na poli GraphQL. Jaké máte zkušenosti a doporučení ohledně vracení chyb v GraphQL API?