Podivné chyby při GraphQL dotazech? Co s tím?
Nedávno jsem začal pracovat s GraphQL a musím říct, že to má své kouzlo, ale taky spoustu zádrhelů. Když se snažím provést nějaké dotazy, často narazím na podivné chyby, které mi nedávají smysl. Například, když se pokusím načíst určité data ze serveru, občas dostanu chybové hlášení, které vypadá jako nesmysl nebo vůbec neodpovídá tomu, co jsem zadal. Mám pocit, že všechny ty proměnné a schémata jsou tak složité, že si už nevím rady. Zkoušel jsem projít dokumentaci a různý tutoriály, ale pořád se mi nedaří pochopit, co je špatně. Někdy to vypadá, jako by problém byl na serveru, jindy mi to přijde jako chyba v mé syntaxi. Jak mám zjistit, kde je zakopaný pes? Existuje nějaký nástroj nebo technika, kterou bych mohl použít k ladění těchto dotazů? Mám se zaměřit na chyby v logách serveru nebo zkontrolovat typy dat ve svém dotazu? A co když mě GraphQL query vrací podivné chyby kvůli nějakému nesouladu mezi frontendem a backendem? Jak se s tím dá efektivně vypořádat? Vím, že GraphQL má své výhody, ale tyhle situace mě docela frustrují. Pokud jste měli podobný problém a víte, jak se ho zbavit nebo alespoň nasměrovat na správnou cestu, byl bych moc vděčný za jakoukoliv radu.