GraphQL.cz/Fórum/Proč se mi nezobrazují chyby ve výsledcích dotazu?

Proč se mi nezobrazují chyby ve výsledcích dotazu?

Nedávno jsem začal pracovat s GraphQL a musím říct, že je to fakt zajímavá technologie. Ale narazil jsem na problém, který mě už pár dní trápí. Když posílám dotazy na server, očekával jsem, že kdyby něco nešlo tak jak má, tak dostanu nějakou chybu nebo alespoň informaci o tom, co se stalo. Jenže když dotaz neproběhne tak, jak by měl, ve výsledku se mi nic nezobrazuje, jako by se nic nestalo. Je to normální? Dělám něco špatně? Nebo je to nějaká vlastnost GraphQL? Zkoušel jsem různé dotazy a stále stejný výsledek – žádná chyba, žádné informace. Při REST API jsem byl zvyklý na to, že když něco nefunguje, vyhodí mi to aspoň nějakou chybovou hlášku. Tady mám pocit, že se vůbec nic neděje a nevím, kde by mohla být chyba. Můžete mi prosím poradit, co s tím? Jak bych měl správně zachytávat chyby v GraphQL? Je něco specifického, co bych měl udělat jinak? Možná jsem přehlédl nějakou důležitou věc v dokumentaci nebo nastavení serveru? Děkuju za každou radu!

168 slov
1.7 minut čtení
12. 5. 2024
Blanka Netolická

Máš pravdu, že GraphQL to má trochu jinak než REST. Když se něco pokazí, GraphQL ti většinou vrátí strukturu s chybama v poli "errors" a data jako null. Takže bych doporučil zkontrolovat odpověď serveru pořádně, jestli tam náhodou něco není. Pokud nic nevidíš, možná je problém na straně serveru nebo v nastavení. Zkus se podívat do logů serveru, jestli se tam neobjevují nějaký chybový zprávy. Když posíláš dotaz, ujisti se, že máš správně nastavené hlavičky a endpoint. Taky by mohlo pomoct použít nějaký GraphQL klient jako Apollo Client – ten ti může usnadnit chyby zachytávat a logovat. Takže shrnutí: podívej se na strukturu odpovědi, zkontroluj server a zvaž použití klienta pro lepší debugování.

113 slov
1.1 minut čtení
13. 9. 2024
Lenka Pazderová

To, co popisuješ, je docela častý problém u lidí, co začínají s GraphQL. Většinou, když něco neproběhne jak má, tak bys měl dostat výsledek s chybovým objektem. Ten by měl být součástí odpovědi. Zkontroluj, jestli posíláš dotaz správně a jestli server správně zpracovává chyby. Obvykle se chyby vrací v poli "errors" v odpovědi. Pokud zatím nic nevidíš, možná je problém na serveru nebo v nějakém middleware, co to zpracovává a skrývá ti chyby. Taky si ověř, že používáš správnou verzi knihovny pro GraphQL a že máš správně nastavený error handling. Možná se ti tam schovává nějaká výjimka, kterou nevidíš. A nezapomeň se podívat do dokumentace serveru - tam bys mohl najít nějaké tipy, jak s chybami pracovat.

117 slov
1.2 minut čtení
29. 11. 2024
Karel Tesař

Zdravím, tohle je fakt běžný problém, co se u GraphQL objevuje. Když pošleš dotaz a něco nevyjde, většinou dostaneš odpověď, ale chyba bude v tom, že GraphQL ti vrátí strukturovanou odpověď, kde je část "errors". Takže i když se ti zdá, že to vypadá jako úspěch, zkus se podívat na tu odpověď pořádně. Měl bys tam mít nějaký objekt s chybama. Pokud ti to nevrací ani tohle, tak možná zkontroluj, jestli nemáš na serveru nějaký middleware nebo něco, co by ty chyby skrývalo. Taky je dobrý ověřit, jestli máš správně nastavený error handling na serveru. V GraphQL je běžný vracet i úspěchy a chyby zároveň, tak na to pamatuj. To je asi tak všechno, zkus to a uvidíš.

118 slov
1.2 minut čtení
23. 12. 2024
Blanka Hlaváčová
GraphQL.cz/Články/Error handling
Jak správně strukturovat chybové odpovědi v GraphQLDiskuze o doporučených praktikách pro strukturování chybových zpráv v GraphQL, aby byly pro uživatele jasné a užitečné.
1000 slov
10 minut čtení
23. 11. 2022
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky