GraphQL.cz/Fórum/Co dělat, když mi GraphQL vrací prázdné odpovědi?

Co dělat, když mi GraphQL vrací prázdné odpovědi?

Nedávno jsem začal pracovat s GraphQL a musím říct, že je to fakt super technologie, ale narazil jsem na problém, který mě dost frustruje. Mám nastavené API a když posílám dotazy, občas mi to vrací prázdné odpovědi. Nechápu, jak to možné, protože jsem si jistý, že data v databázi jsou. Zkoušel jsem různé dotazy a i tak jsem dostal prázdné výsledky. Zajímalo by mě, jestli to může být nějaký problém s tím, jak mám napsané resolvery nebo jestli je problém v samotném dotazu. Možná dělám chybu v syntaxi nebo v parametrech, ale nevím přesně kde hledat. Také mě zajímá, jestli by mohl být problém na straně serveru nebo jestli je to spíš záležitost klienta. Když se podívám do logů, tak tam není nic podezřelého, takže fakt nevím. Mělo by se mi zobrazit alespoň něco, když už mám správně nastavené schéma a všechny typy. Je tu někdo, kdo měl podobný problém? Co jste udělali pro to, abyste zjistili, proč vaše GraphQL API vrací prázdné odpovědi? Jaké techniky nebo nástroje jste použili k diagnostice tohoto problému? Děkuji předem za pomoc.

178 slov
1.8 minut čtení
18. 12. 2024
Jaroslava Pospíšilová

Zkus se podívat na to, jestli správně nastavuješ parametry dotazu. Často se stává, že něco zapomeneš nebo to máš špatně napsané. Taky může být problém v resolverech, jestli správně vrací data z databáze. Zkontroluj si, zda v resolvers máš logiku, která ti fakt vrací datové objekty, co potřebuješ. Pokud máš prázdné odpovědi, tak bys měl zkusit otestovat jednotlivé resolvery samostatně, třeba nějakým debuggerem nebo logováním. Zjisti, jestli ten resolver vůbec provede dotaz na databázi a co ti vrátí. Když už máš schéma a typy, tak by tam mělo něco být, ale pokud je tam chyba v logice, tak to nic nevrátí. Může to být i problém s oprávněními k datům - třeba nemáš přístup k těm datům, co se snažíš načíst. Zkus taky použít GraphQL Playground nebo Insomnia pro testování dotazů a sledování, co ti vlastně server vrací. Hlavně se neboj experimentovat s dotazy a měnit je.

147 slov
1.5 minut čtení
28. 12. 2024
Zdeňka Jirásková

Může to bejt hned několik věcí. Začněte tím, že zkontrolujete, jestli máte správně nastavené resolvery. Často se stává, že resolver nevrací data, která by měla, třeba kvůli chybě v logice nebo špatným dotazům na databázi. Zjistěte, jestli opravdu dotazujete správné ID nebo parametry. Další věc, co můžete zkusit, je podívat se na logy serveru při volání API, možná tam něco najdete. Také zkuste použít GraphQL Playground nebo Postman pro testování dotazů a uvidíte, jestli se vám mění výsledky podle toho, co posíláte. Někdy taky může být problém s autentizací nebo oprávněními, takže zkontrolujte, zda máte přístup k datům. Pokud ani to nepomůže, zkuste si projít schéma a ověřit, že všechno odpovídá tomu, co očekáváte. Hlavně klid a zkoušet různý varianty dotazů.

121 slov
1.2 minut čtení
13. 1. 2025
Simona Brožová

Přesně tohle jsem taky zažil. Prázdné odpovědi můžou být frustrující. Zkus se zaměřit na tyhle věci:

1. Dotaz - Ověř, že dotaz posíláš správně. Třeba máš špatné filtry nebo argumenty, co vrací prázdno.
  2. Resolvry - Zkontroluj, jestli resolvery skutečně vrací data z databáze. Můžeš tam dát nějaký log, abys viděl, co se děje.
  3. Schema - Ujisti se, že schéma je správně nastavené a odpovídá tomu, co chceš dotazovat.
  4. Debugging - Zkus použít GraphQL Playground nebo Insomnia pro testování dotazů a sleduj, co ti to vrací.
  5. Závislosti - Pokud používáš knihovny jako Apollo, zkontroluj verze a případné known issues.
  6. Serverové logy - I když říkáš, že tam nic není, někdy to může být skryté v warn nebo info logech.
  7. CORS a autentizace - Pokud je API chráněný, ověř, že máš správné tokeny nebo headers.

Zkus projít tyhle kroky a třeba něco najdeš.

155 slov
1.6 minut čtení
3. 1. 2025
Renata Šimůnková
GraphQL.cz/Články/Error handling
Debugging a Troubleshooting v GraphQL: Nástroje a TechnikyPřehled nejlepších nástrojů a technik pro debugging a troubleshooting chyb v GraphQL aplikacích, které vám pomohou efektivně identifikovat a řešit pro...
1000 slov
10 minut čtení
20. 10. 2024
Pavel Kratochvíl
Přečíst článek
Podobné otázky