Co dělat, když se resolver zasekne během API dotazu?
Nedávno jsem narazil na problém, který mi dělá vrásky na čele. Když pracuji s mým GraphQL API a dělám určité dotazy, občas se stane, že se resolver úplně zasekne. Zajímalo by mě, co vlastně může být příčinou tohoto problému a jakým způsobem to mohu řešit. Je možné, že to je způsobeno nějakým špatným nastavením v kódu, nebo dokonce je to problém s databází? Myslím si, že by mohlo hrát roli i to, jak jsou definovány mé schémata a dotazy. Jaké techniky doporučujete použít pro ladění takového problému? Existují nějaké užitečné nástroje nebo knihovny, které by mohly pomoci při identifikaci toho, co se děje ve chvíli, kdy se resolver zasekne? Uvažoval jsem o sledování výkonu a logování dotazů, ale nejsem si jistý, zda to bude stačit. Může to být také problém s timeouty nebo s asynchronním zpracováním? A co když mám podezření, že problém je na straně serveru nebo klienta? Jak bych měl postupovat v takovém případě? Ocenil bych veškeré rady nebo zkušenosti od vás ostatních, kteří jste se s něčím podobným setkali. Předem díky za pomoc!