GraphQL.cz/Fórum/Jak rychleji nastavit hot reloading pro GraphQL server?

Jak rychleji nastavit hot reloading pro GraphQL server?

Zdravím všechny, potřeboval bych se zeptat, jak to udělat, aby mi hot reloading pro můj GraphQL server fungoval rychleji. Pracuji na projektu, kde neustále měním schémata a resolver funkce, a ztrácím spoustu času tím, že musím server stále restartovat. Zkoušel jsem různé knihovny a frameworky jako Apollo Server a Express, ale nějak se mi nedaří nastavit ten hot reloading efektivně. Představoval jsem si, že by to mělo být snadné, stačí přece jen upravit nějaké nastavení. Je někdo, kdo by měl tipy nebo konkrétní postup jak to udělat? Zjistil jsem, že existují i nějaké tooly jako Nodemon nebo jiné utility, ale nevím přesně, jak je správně nakonfigurovat pro GraphQL. Mělo by to být něco jednoduchého a ideálně co nejrychlejšího, protože potřebuji hodně testovat a ladit dotazy. Také by mě zajímalo, jestli máte někdo zkušenosti s tímto problémem ve větších projektech a jak jste to vyřešili. Děkuji za jakékoliv rady!

148 slov
1.5 minut čtení
15. 1. 2025
Daniela Bartošová

Jasně, hot reloading pro GraphQL server je fajn věc. Zkus použít Nodemon, to by ti mohlo dost pomoct. Vytvoř si nodemon.json soubor, kde si nastavíš, co chceš sledovat, třeba soubory se schématy a resolvery. Takže něco jako:

{ "watch": ["src/schema", "src/resolvers"], "ext": "js,json" }

Pak můžeš spustit server s Nodemon místo klasického příkazu. Tím bys měl mít automatický restart serveru při změně kódu, což ušetří spoustu času. Pokud používáš TypeScript, můžeš ještě zkusit ts-node-dev, ten taky nabízí rychlý reload a je super pro práci s TypeScriptem.

Jinak pokud máš velký projekt, tak se snaž rozdělit kód do modulů a používat lazy loading, to může taky pomoct s rychlostí během vývoje. A nezapomeň na caching v Apollo, ten ti pomůže zrychlit testování dotazů. Tak snad to pomůže!

124 slov
1.2 minut čtení
15. 10. 2024
Věra Benešová

Jasně, hot reloading na GraphQL serveru je dost důležitý pro rychlý vývoj. Doporučuji ti zkusit Nodemon, je to super nástroj. Stačí ho nainstalovat pomocí npm nebo yarn. Pak si v package.json přidej skript, který spustí tvůj server přes Nodemon. Například něco jako:

"scripts": { "start": "nodemon src/index.js" }

Tím pádem, když uděláš změnu v kódu, Nodemon automaticky restartuje server. Měj na paměti, že můžeš potřebovat nastavit "ignore" pro složky nebo soubory, které nechceš sledovat.

Pokud používáš Babel na transpilační proces, tak se ujisti, že používáš příznak --exec pro Nodemon s Babel. Tím to zrychlíš a nebudeš muset restarovat ručně. Také se podívej na GraphQL Apollo Server, ten má pár možností pro live reload a hot reloading taky.

Zkus si to a uvidíš, jak moc to urychlí tvoji práci!

124 slov
1.2 minut čtení
9. 12. 2024
Pavel Vrba

Dobrý, zkus se podívat na Nodemon, je to fakt jednoduchý. Můžeš ho použít tak, že si ho nainstaluješ jako dev dependency: npm install --save-dev nodemon. Pak si udělej skript v package.json, třeba takhle:

"scripts": { "dev": "nodemon src/index.js" }

Kde src/index.js je tvůj entry point pro server. Nodemon sleduje změny v souborech a automaticky restartuje server, když detekuje změnu. Je dobrý taky si nastavit nodemon.json, kde můžeš specifikovat jaký typy souborů sledovat nebo ignorovat.

Pokud děláš hodně s GraphQL, můžeš zkusit i Apollo Server, ten má taky možnost hot reloading. Ale v kombinaci s Nodemon to funguje super. Zkus to, mělo by ti to ušetřit dost času. Hodně štěstí!

107 slov
1.1 minut čtení
22. 9. 2024
Elena Daňková
GraphQL.cz/Články/Hot Reloading pro API
Optimalizace hot reloadingu pro GraphQL servery: Jak zrychlit vývoj APIObjevte nejlepší praktiky pro zrychlení procesu hot reloadingu při vývoji vašeho GraphQL API, abyste mohli efektivněji pracovat a ušetřit čas.
1000 slov
10 minut čtení
13. 12. 2022
Jan Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky