GraphQL.cz/Fórum/Proč mi hot reloading nefunguje u GraphQL? Jak to opravit?

Proč mi hot reloading nefunguje u GraphQL? Jak to opravit?

Nedaří se mi rozjet hot reloading ve svém projektu s GraphQL a už si nevím rady. Zkoušel jsem různé konfigurace, ale pořád, když provedu nějakou změnu v kódu, tak se mi to prostě neprojeví. Mám nastavený Apollo Client a na backendu používám Node.js s Express, ale i přesto se zdá, že se systém tváří jako by se nic nezměnilo. V konzoli žádné chyby nevyskakují, což mě ještě více mátlo, protože si říkám, že by to mělo fungovat. Zkoušel jsem restartovat server, čistit cache prohlížeče, jestli se třeba ten nový kód tam neukazuje z nějakého důvodu. Vůbec nevím, kde může být problém. Je něco specifického, co bych měl zkontrolovat? Možná je potřeba upravit nějaké nastavení v konfiguraci Webpacku nebo Babelu? Nebo mám zkontrolovat nějaké pluginy? Dělal jsem i testy s různými verzemi knihoven a frameworků, ale výsledek je pořád stejný. Nějaké tipy nebo rady, co vyzkoušet? Nemám už moc času na experimentování a rád bych to vyřešil co nejdřív, abych mohl pokračovat v práci na projektu. Jak jste to řešili vy? Jaký máte workflow při práci s GraphQL a hot reloadingem? Dík za jakoukoli pomoc!

184 slov
1.8 minut čtení
7. 10. 2024
Eduard Rybář

Možná máš problém s nastavením Webpacku nebo Babelu. Zkontroluj, jestli máš správně nastavený devServer v konfiguraci Webpacku. Mělo by tam být hot: true a liveReload: true. Taky se ujisti, že používáš babel-loader pro transpiling ES6+ kódu. Zkus přidat @babel/preset-react, pokud děláš s Reactem. Pak se podívej na soubory, co se sledují pro změny – musíš mít správně nastavené cesty. Taky si ověř, že server správně využívá hot reloading. Někdy stačí jen přidat nebo upravit pluginy jako HotModuleReplacementPlugin. A nezapomeň, že pokud máš nějaké cache v prohlížeči, může to způsobit, že se ti neukážou změny. Možná je dobrý i zkusit jiný prohlížeč nebo inkognito režim. Případně zkus restartovat vývojový server po každé větší změně v kódu, abys viděl, jestli to něco změní.

121 slov
1.2 minut čtení
23. 8. 2024
Denisa Štěpánová

Můžeš zkusit pár věcí. Pokud máš hot reloading nastavený přes Webpack, ujisti se, že máš správně nastavený devServer s hot: true. Zkontroluj, jestli máš i potřebný plugin pro hot reloading v Webpacku. Taky se podívej na Babel, jestli nemáš nějaké staré preset nebo pluginy, co by mohly způsobovat problém. Jestli používáš Express, tak si dej pozor na to, jak servíš frontend – pro development je dobrý použít middleware jako webpack-dev-middleware a webpack-hot-middleware. Pokud stále nic nefunguje, zkus dočasně odstranit cache a zkontroluj konzoli prohlížeče a serveru na případné warningy nebo chybové hlášky, co by ti mohly napovědět. Někdy je to fakt o malých detailech, co člověk přehlídne.

107 slov
1.1 minut čtení
3. 11. 2024
Andrea Sládková

Můžeš zkontrolovat pár věcí ohledně hot reloading. Začni tím, jestli máš správně nastavený Webpack, konkrétně dev server a jeho config. Ujisti se, že máš povolenou možnost hot reloading a jestli ti to funguje s jinými částmi appky. Jestli používáš Babel, tak zkontroluj, že nemáš v konfiguraci něco, co by bránilo aktualizacím. Někdy je taky problém v cache prohlížeče, i když jsi to zkoušel čistit. Zkus použít jiný prohlížeč nebo „incognito“ režim. Nezapomeň zkontrolovat i Apollo Client, třeba tam není správně nastavený WebSocket pro subscriptions. Pokud to pořád nefunguje, tak se podívej na pluginy pro Webpack, občas tam může být nějaký konflikt. A pokud to stále drhne, můžeš zkusit restartovat celý projekt nebo nainstalovat závislosti znova. Hodně štěstí!

117 slov
1.2 minut čtení
26. 10. 2024
Denisa Kolářová
GraphQL.cz/Články/Hot Reloading pro API
Optimalizace hot reloadingu pro GraphQL servery: Jak zrychlit vývoj APIObjevte nejlepší praktiky pro zrychlení procesu hot reloadingu při vývoji vašeho GraphQL API, abyste mohli efektivněji pracovat a ušetřit čas.
1000 slov
10 minut čtení
13. 12. 2022
Jan Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky