GraphQL.cz/Fórum/Jak nastavit automatické testy pro hot reloading v mé GraphQL aplikaci?

Jak nastavit automatické testy pro hot reloading v mé GraphQL aplikaci?

Zdravím, poslední dobou se snažím dostat do své GraphQL aplikace hot reloading, ale narazil jsem na problém s nastavením automatických testů. Chtěl bych, aby se mi při každé změně v kódu aplikace spustily testy automaticky a já tak mohl rychle vidět, zda moje změny neovlivnily fungování API. Mám už nainstalované potřebné balíčky a používám Jest pro testování, ale nejsem si jistý, jak to všechno správně propojím. Mám pocit, že potřebuju nějaké skripty nebo možná nějakou konfiguraci webpacku, abych to zvládl. Zkoušel jsem najít nějaké příklady nebo tutoriály, ale většina z nich se zaměřuje buď na základní nastavení testů nebo hot reloading bez vzájemného propojení. Chci vědět, jaké jsou nejlepší postupy pro integraci automatizovaných testů a hot reloading v rámci GraphQL aplikace. Jaké nástroje byste doporučili a co všechno bych měl mít na paměti při nastavování tohoto procesu? Jaké jsou běžné chyby, kterým se vyhnout? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké tipy ohledně struktury kódu nebo organizace testů, které by usnadnily život při práci na větších projektech. Díky za jakoukoli pomoc!

171 slov
1.7 minut čtení
17. 1. 2025
Richard Dunka

Pro nastavení automatických testů s hot reloadingem v GraphQL aplikaci budeš potřebovat pár věcí. Jest je super volba pro testování, ale abys ho správně propojil s hot reloadingem, doporučil bych ti použít Webpack a jeho dev server. Tady je stručný postup:

1. Webpack Config: Ujisti se, že máš správně nastavený Webpack dev server. Měl by mít hot zapnutý, takže něco jako devServer: \{ hot: true \}.

2. Skripty v package.json: Přidej skripty do package.json. Můžeš mít skript na spuštění Jestu s --watch, což spustí testy při každé změně. Např. "test": "jest --watch".

3. Organizace testů: Zkus mít testy blízko ke komponentám nebo funkcím, které testují. To ti ulehčí orientaci a údržbu. Třeba v adresáři src/components/__tests__/.

4. Časování testů: Jest má zpoždění na spuštění testů po změně, takže pokud děláš hodně rychlých úprav, může trvat, než se testy spustí. Měj to na paměti.

5. Běžné chyby: Nezapomeň, že pokud změníš strukturu projektu nebo přidáš nové závislosti, můžeš narazit na problémy s cache. Někdy pomůže smazat cache Jestu nebo restartovat Webpack dev server.

Takže celkově kombinuj tyhle nástroje a nemělo by to být složité. Drž se toho základního principu a časem si můžeš vyladit workflow podle potřeb projektu.

190 slov
1.9 minut čtení
14. 1. 2025
Marek Beran

Měl jsem podobný problém, když jsem se pokoušel nastavit hot reloading a automatické testy v GraphQL aplikaci. Tady je, co jsem udělal. Určitě používej Jest, to je super na testy, ale musíš přidat pár věcí pro správné propojení. Doporučil bych použít jest --watch příkaz, který spustí testy při každé změně v kódu. Pokud to máš v package.json, tak si to můžeš zjednodušit skriptem.

Další věc, co jsem udělal, je použít webpack s webpack-dev-server pro hot reloading. Musíš mít správně nastavené entry a output v webpack.config.js. Ve tvém případě se ujisti, že máš i nastavený "devtool" na source maps, aby ses mohl snadno ladit.

Pokud jde o strukturu testů, snaž se mít testy blízko kódu, který testují. Například jestli máš komponentu User, dej testy do složky __tests__ vedle ní. To ti pomůže při organizaci a hledání testů později.

Co se týče chyb, dávej pozor na to, aby tvé testy nebyly příliš závislé na implementaci. Lepší je psát testy zaměřené na chování než na konkrétní detaily kódu. A měj na paměti, že jestli používáš nějaké asynchronní operace (např. při volání API), tak je důležité správně ošetřit promise v testech.

Zkus tohle nastavení a uvidíš, že ti to ulehčí práci na větších projektech.

197 slov
2 minut čtení
15. 1. 2025
Adéla Klímová

Pro nastavení automatických testů při hot reloading v GraphQL aplikaci můžeš použít kombinaci Jest a nějakého nástroje pro hot reloading, třeba webpack-dev-server. Jest by měl mít v sobě možnost sledovat změny ve tvých souborech a spouštět testy automaticky. Předpokládám, že už máš Jest správně nainstalovaný a nastavený.

V package.json si můžeš přidat skript pro spuštění Jest v režimu sledování, něco jako "test": "jest --watch". Tím se ti testy spustí při každé změně souboru. K tomu si nastav v webpacku devServer s "hot: true", aby se ti aplikace reloadovala při změnách.

Co se týče struktury kódu, zkus mít testy ve stejné složce jako komponenty nebo v podsložce tests, aby to bylo přehledný. A co se týče chyb, dej pozor na to, aby testy nebyly závislé na stavu databáze, pokud ji máš. Místo toho používej mocky nebo in-memory databáze pro rychlost.

Hlavně se snaž držet testy co nejvíc izolované, aby jsi viděl, co konkrétně nefunguje. To ti usnadní debugování a udržení kódu. Jakmile tohle vše propojíš, měl bys mít solidní základ pro rychlé testování i vyvíjení.

171 slov
1.7 minut čtení
12. 1. 2025
Markéta Kafková
GraphQL.cz/Články/Hot Reloading pro API
Nastavení automatických testů pro hot reloading v GraphQL aplikacíchV tomto článku se podíváme na to, jak nastavit automatické testy pro hot reloading v GraphQL aplikacích, aby se zajistila kvalita a stabilita vašeho A...
1000 slov
10 minut čtení
11. 1. 2025
Tereza Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky