GraphQL.cz/Fórum/Proč mi nefunguje hot reloading v Apollo Serveru?

Proč mi nefunguje hot reloading v Apollo Serveru?

Přemýšlím, co se děje s mým Apollo Serverem, protože mi nefunguje hot reloading. Mám nastavený projekt s GraphQL a všechno ostatní vypadá v pořádku, ale když udělám nějakou změnu v kódu, server se nezrestartuje jako bych očekával. Zkoušel jsem různé konfigurace, ale pořád nic. Možná jsem někde něco přehlédl nebo jsem špatně nastavil něco v package.json. Používám apollo-server a měl jsem dojem, že by to mělo fungovat automaticky. Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké specifické nastavení nebo závislosti, které musím mít správně nakonfigurované, aby hot reloading fungoval jak má. Také bych rád věděl, jestli je třeba k tomu používat nějaké další nástroje jako nodemon nebo jestli to zvládne Apollo sám. Četl jsem, že někteří lidé mají stejný problém a nakonec našli řešení ve správném nastavení watch módu nebo dalších skriptech. Bylo by fajn zjistit, co přesně dělám špatně, protože takhle je to dost frustrující a zdržuje mě to od práce. Jaké máte zkušenosti s hot reloadingem v Apollo Serveru? Může mi někdo poradit, co všechno mám zkontrolovat nebo jestli to chce nějaký speciální postup? Děkuji.

175 slov
1.8 minut čtení
27. 8. 2024
Libor Kubíček

Hot reloading v Apollo Serveru ti sám o sobě moc nepomůže, protože Apollo server jako takový nemá vestavěnou podporu pro hot reloading. Budeš potřebovat něco jako nodemon nebo jiný podobný nástroj, který monitoruje změny v souborech a restartuje server automaticky. Zkontroluj, jestli máš nodemon nainstalovaný a přidej ho do scriptů v package.json, například takto:

"scripts": { "dev": "nodemon src/index.js" }

Když pak spustíš npm run dev, měl by se server restartovat při jakékoliv změně. Pokud to pořád nefunguje, zkus se podívat na cesty k souborům, občas může být problém s nesprávným nastavením watch módu. Je dobré mít i správnou strukturu projektu, aby to nodemon mohl sledovat. Jinak můžeš zkusit i různé příznaky pro nodemon pro ladění, třeba -L pro sledování symlinků. Tak snad ti to pomůže.

124 slov
1.2 minut čtení
8. 1. 2025
Andrea Sládková

Můžeš mít problém s hot reloadingem, pokud nemáš správně nastavený skript v package.json. Zkus použít nodemon, ten je na tohle skvělý. Prostě si ho přidej jako dev závislost a pak si v scripts dej něco jako "dev": "nodemon src/index.js" nebo co máš. Nodemon sleduje změny v souborech a automaticky restartuje server. Ujisti se, že nodemon máš nainstalovaný a pak ho zkus spustit, měl by to vyřešit. Pokud používáš TypeScript, tak se ujisti, že máš správně nastavené ts-node pro kompilaci. Když ti nic z toho nefunguje, zkontroluj, jestli máš správně nastaveny cesty k souborům a jestli se ti server vůbec spouští. Někdy pomáhá taky smazat node_modules a nainstalovat znovu závislosti. Držím palce, ať to vyjde!

114 slov
1.1 minut čtení
29. 10. 2024
Ladislav Matoušek

Zkus se podívat, jestli máš nainstalovaný nodemon, ten se často používá pro hot reloading s Node.js aplikacemi, včetně Apollo Serveru. Když ho nainstaluješ, můžeš ho přidat do skriptů v package.json. Například, místo spouštění serveru přímo, zkus něco jako "nodemon src/index.js". Další věc je, že pokud používáš TypeScript, ujasni si, jestli máš správně nastavený ts-node a jestli spouštíš server přes něj. Sledování změn můžeš také zkontrolovat ve svém IDE, jestli něco neblokuje reload. A pak se ujisti, že nemáš cache nebo něco takového. Třeba taky zkombinovat s webpackem nebo jinými tooly na bundlování může pomoct. Zkus si projít dokumentaci Apollo a nodemonu, tam najdeš detaily jak to správně nastavit.

108 slov
1.1 minut čtení
30. 12. 2024
Daniel Malík
GraphQL.cz/Články/Hot Reloading pro API
Jak řešit problémy s hot reloadingem v GraphQL projektechPraktické tipy a triky na odstranění nejčastějších problémů, které mohou nastat při implementaci hot reloadingu do vašeho GraphQL API.
1000 slov
10 minut čtení
15. 5. 2024
Marek Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky