GraphQL.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší nástroje pro sledování výkonu mého GraphQL API?

Jaké jsou nejlepší nástroje pro sledování výkonu mého GraphQL API?

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně sledování výkonu mého GraphQL API. V poslední době se mi zdá, že aplikace nefunguje tak rychle, jak bych chtěl, a mám pocit, že bych měl mít lepší přehled o tom, co se děje na pozadí. Narazil jsem na spoustu různých nástrojů a technik, ale nejsem si jistý, které z nich by byly nejlepší pro můj konkrétní případ. Je tu někdo, kdo by mohl doporučit nějaké šikovné tooly nebo metody pro monitoring a analyzování výkonu GraphQL API? Chtěl bych mít možnost sledovat různé metriky jako latenci, počet dotazů a možná i nějaké chyby, které se mohou vyskytnout. Jaké nástroje používáte vy? Myslíte, že je lepší použít něco open-source, nebo investovat do placeného řešení? Hledám něco uživatelsky přívětivého a snadno implementovatelného. Děkuji za jakékoli tipy a rady.

131 slov
1.3 minut čtení
3. 12. 2022
Jarmila Dobešová

Pokud hledáš nástroje na sledování výkonu GraphQL API, tak bych doporučil začít třeba s Apollo Studio. Je to dost intuitivní a má spoustu metrik, co tě zajímají, jako latence nebo počty dotazů. Dobrý je taky GraphQL Metrics, což je open-source a hodně přehledný, ale možná budeš muset trochu víc laborovat s nastavením. Pak je tu ještě New Relic nebo Datadog, ale to už jsou placené věci, co se ale fakt vyplatí, když chceš mít komplexní přehled o výkonu. Pokud neplánuješ investovat do placeného řešení, tak zkus ty open-source varianty – můžeš je integrovat celkem snadno. Určitě se mrkni na chyby a trace, to ti může dost pomoct při ladění. Hlavně nezapomeň na logování, to je klíčový pro identifikaci problémů.

119 slov
1.2 minut čtení
1. 10. 2023
Roman Daněk

Pro sledování výkonu GraphQL API je pár zajímavých nástrojů, co bys mohl vyzkoušet. Například Apollo Engine je super pro sledování dotazů a metrik, ale je to placené. Na druhou stranu, pokud preferuješ něco open-source, tak si zkus GraphQL Metrics, což ti dá dobrý přehled o latenci a počtu dotazů. Dobrým nápadem je taky použít Prometheus s Grafanou, to budeš mít hezky vizualizované. Taky se zaměř na error tracking, třeba Sentry nebo Bugsnag fungují dobře. Měj na paměti, že každé řešení má svoje výhody a nevýhody, takže záleží na tom, co potřebuješ víc – jestli detailní analýzu nebo snadnou implementaci. Hlavně si to dobře otestuj a uvidíš, co ti sedne.

109 slov
1.1 minut čtení
12. 1. 2024
Zdeňka Jirásková

Když mluvíš o sledování výkonu GraphQL API, tak tady pár tipů. Zkus třeba Apollo Server, ten má integrovaný monitorovací nástroj, co ti ukáže latenci a další metriky. Jestli chceš něco víc robustního, tak bych doporučil Grafana ve spojení s Prometheus, to je super kombinace pro sběr a vizualizaci dat. Můžeš si tam nastavit různé panely a sledovat dotazy nebo chyby.

Ohledně open-source versus placené řešení, tak pokud chceš něco rychlého a bez nákladů, začni s open-source nástroji. Ale pokud ti to pak nebude stačit a budeš chtít víc funkcí jako alerty nebo pokročilé analýzy, můžeš přemýšlet o placených variantách jako Datadog nebo New Relic. Ty jsou fakt user-friendly a mají spoustu integrací.

A určitě bych se zaměřil na logování chyb a sledování výkonu jednotlivých resolverů, to ti pomůže najít úzká místa. Někde na Stack Overflow jsem viděl i tipy na použití middleware pro logging od Apollo nebo Express. Takže jestli si to trochu posháníš, určitě najdeš něco, co ti sedne.

159 slov
1.6 minut čtení
19. 10. 2023
Jindřich Chalupa
GraphQL.cz/Články/Monitoring GraphQL API
Přehled dostupných nástrojů pro monitoring výkonu GraphQL APIObjevte různé nástroje a služby pro sledování výkonu vašich GraphQL API, včetně klíčových funkcí a rozdílů.
1000 slov
10 minut čtení
13. 6. 2020
Andrea Malá
Přečíst článek
Podobné otázky