Co bych měl sledovat při monitorování GraphQL API?
Když se bavíme o monitorování GraphQL API, tak by mě zajímalo, na co přesně by se mělo zaměřit. Mám na mysli třeba metriky jako latence nebo úspěšnost dotazů. Jaké nástroje jsou podle vás nejlepší pro sledování výkonu a jakým způsobem se dají vyhodnocovat případné problémy? Co třeba sledování chybovosti? Jak moc je důležité mít přehled o tom, kolik dotazů uživatelé posílají, a jaké konkrétní dotazy se nejčastěji používají? Zajímalo by mě i to, jestli existují nějaké specifické best practices pro optimalizaci těchto monitorovacích procesů. Kromě toho, co říkáte na možnost sledovat API v reálném čase? Je to vůbec proveditelné, nebo je lepší spolehnout se na agregované statistiky po určité době? A co třeba bezpečnostní aspekty? Jakým způsobem můžete monitorovat API tak, aby jste si byli jistí, že se neobjeví nějaké bezpečnostní incidenty? Víte, jestli existují doporučené metriky, které by měly být sledovány pravidelně? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních, co všechno sledujete a jaké konkrétní nástroje používáte. Jak se vám osvědčil přístup s nastavením alertů a notifikací na základě určitých prahových hodnot? Myslím, že tohle téma je opravdu široké a zajímalo by mě, co si o tom myslíte vy.