Jak se dá vyřešit ztráta zpráv u GraphQL subscriptions?
Při práci s GraphQL subscriptions jsem se setkal s problémem ztráty zpráv. Když se například uživatel připojí k odběru nějaké události, je možné, že některé zprávy se prostě nezobrazí. Mám podezření, že to může být způsobeno tím, jak jsou tyto zprávy odesílány nebo jakým způsobem se klient připojuje. Napadá mě, jestli existují nějaké osvědčené postupy, jak zajistit, aby žádná zpráva nebyla ztracena během přenosu. Je něco jako „předání zprávy“ u GraphQL subscriptions? Jaký je nejlepší způsob, jak implementovat zpoždění nebo opakované pokusy o doručení zpráv? Není to trochu frustrující, když víte, že data by měla být k dispozici, ale něco se pokazí a uživatelé je nevidí? Zajímalo by mě také, jestli je lepší mít serverovou logiku, která by sledovala odeslané zprávy a potvrzení o přijetí od klienta nebo zda by bylo efektivnější využít nějakou externí knihovnu pro správu těchto subscriptions. Mám pocit, že na tohle téma není moc informací a rád bych slyšel názory někoho, kdo už s tím měl zkušenosti. Jaké jsou vaše tipy a triky pro vyřešení tohoto problému?