GraphQL.cz/Fórum/Problémy se zpožděním zpráv v GraphQL subscriptions

Problémy se zpožděním zpráv v GraphQL subscriptions

Mám takový problém s GraphQL subscriptions, a už si s tím nevím rady. Když používám subscriptions v mé aplikaci, občas se stane, že zprávy přicházejí s velkým zpožděním. Někdy je to i několik sekund, což je v našem případě opravdu nepříjemné, protože potřebujeme mít skoro reálný čas pro aktualizace dat. Zkoušel jsem vícero různých implementací a nastavení, ale pořád to není ideální. Zajímalo by mě, jestli se s tímto problémem setkal někdo jiný a jak to případně vyřešil? Přemýšlel jsem, jestli by mohlo pomoci změnit konfiguraci serveru nebo jestli je třeba optimalizovat frontend. Má někdo zkušenosti s tím, jak zrychlit příjem zpráv u GraphQL subscriptions? Nebo je možné, že problém může být na straně klienta? Jaké jsou nejlepší praktiky pro minimalizaci zpoždění? Rád bych slyšel názory a tipy od ostatních vývojářů, kteří mají s touto technologií více zkušeností. Děkuju předem za všechny rady.

143 slov
1.4 minut čtení
23. 12. 2023
Milan Kalous

Zpoždění u GraphQL subscriptions může být fakt otravný. Mě se to taky stalo, tak jsem zkoušel pár věcí. Třeba, jestli používáš WebSockety, ujisti se, že server správně zvládá víc klientů najednou, jinak to může být pomalý. Zkontroluj také nastavení timeoutů a keep-alive, aby spojení nezhasínalo. Na straně klienta bych doporučil optimalizovat, jak často se snažíš odsubscribe a subscribe znovu - to může vyvolat latenci. Zkus sledovat síťový provoz pomocí nástrojů jako je Chrome DevTools, abys viděl, kde se to seká. Pokud děláš hodně heavy operace na serveru při příchozích zprávách, můžeš zkusit použít message queue nebo něco jako Redis Pub/Sub pro rychlejší doručování zpráv. Nakonec zkontroluj i verzi knihoven, co používáš - občas jsou nějaké bugy ve starších verzích. Držím palce!

121 slov
1.2 minut čtení
30. 3. 2024
Elena Košťálová

Zpoždění u GraphQL subscriptions může být frustrující. Měl jsem podobný problém a zjistil jsem, že to často souvisí s nastavením serveru nebo s tím, jak se zprávy posílají. Zkus zkontrolovat, jestli používáš WebSockety správně, protože ty by měly být rychlejší než HTTP. Dále můžeš zkusit optimalizovat server – třeba zvýšit počet povolených připojení nebo zkontrolovat, jak je nastavené plánování zpráv.

Na frontendu můžeš taky omezit počet předplatitelů nebo snížit frekvenci aktualizací, pokud to jde. Někdy to pomůže snížit zátěž a tím pádem i zpoždění. Zkus se podívat na latenci sítě, někdy může být problém i na straně klienta – špatné připojení nebo starý prohlížeč taky můžou ovlivnit rychlost příjmu.

V každém případě je dobrý mít logy, abys viděl, kde to vázne. Držím palce, ať to vyřešíš!

126 slov
1.3 minut čtení
25. 11. 2024
Helena Matějková

Zpoždění u GraphQL subscriptions může být pěkně frustrující. Zkus se podívat na několik věcí. První je server, jestli nemáš nějaké bottlenecky. Pokud používáš WebSockety, ujisti se, že máš správně nastavený časový limit a idle timeout. Další věc je latence sítě – zkontroluj, jestli se ti to neděje jen na pomalejších připojeních. A pak frontend – jestli ti aplikace neprovádí nějaké zbytečné operace při příjmu zpráv, může to taky brzdit. Zkus třeba optimalizovat jak se zprávy zpracovávají na klientovi, nebo omezit frekvenci aktualizací. Možná by stálo za to podívat se i na knihovny co používáš – některé mají lepší výkon než jiné. Hodně štěstí!

103 slov
1 minut čtení
22. 4. 2023
Tomáš Kalous
GraphQL.cz/Články/GraphQL subscripce
Jak řešit ztracené zprávy v GraphQL subscriptionsObjevte efektivní strategie pro zvládnutí ztracených zpráv v GraphQL subscriptions a naučte se, jak zajistit spolehlivé real-time aktualizace.
1000 slov
10 minut čtení
29. 7. 2022
Markéta Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky