GraphQL.cz/Fórum/Proč mi GraphQL subscription neodesílá všechny zprávy?

Proč mi GraphQL subscription neodesílá všechny zprávy?

Mám problém s GraphQL subscriptions a nevím si rady. Tvorím aplikaci, kde používám subscriptions pro real-time aktualizace a měl bych dostávat zprávy o různých událostech. Jenže mi přijde, že mi nechodí všechny zprávy, které by měly přicházet. Někdy vidím, že se nové události objeví v databázi, ale v aplikaci o nich ani nevím, jako by se nic nestalo. Zkoušel jsem zkontrolovat serverové logy, ale tam žádné chyby nejsou. Mám také pocit, že to může být nějaký problém s klientem, protože když dám refresh stránky, občas se nové zprávy objeví, ale jen některé. Jak mám postupovat při diagnostice tohoto problému? Mohlo by to být něco s websocket připojením nebo s tím, jak zpracovávám příchozí data? Taky by mě zajímalo, jestli je možné, že bych mohl mít nějaké problémy s cache nebo s tím, jak je nastavený subscribe resolver na serveru. Co byste mi doporučili zkontrolovat? Je tu někdo, kdo by měl podobnou zkušenost nebo by mi mohl poradit, co všechno bych měl prověřit? Každá rada by byla užitečná!

167 slov
1.7 minut čtení
24. 9. 2024
Jan Vaculík

Můžeš mít víc problémů najednou. Zkus se podívat na to, jak máš nastavený websocket server. Občas se může stát, že se připojení ztrácí nebo je nestabilní, což může způsobit ztrátu zpráv. Zkontroluj, jestli máš správně nastavené subscribe resolver na serveru. Mělo by se tam správně emitovat. Taky se ujisti, že tvoje front-end aplikace správně zpracovává příchozí data a nezapomíná je ukládat do stavu. Můžeš mít i problémy s cache, takže vyzkoušej to vypnout nebo přečíst přímo z databáze po refreshi. Zkus logovat všechny zprávy, co přicházejí, abys viděl, jestli ti některé chodí a nejsou zpracovány. Něco jako console.log pro subscription by ti mohlo hodně pomoct. Taky může být problém v tom, jak filtruješ události na klientovi – ujisti se, že neztrácíš žádný klíčový event. Držím palce!

126 slov
1.3 minut čtení
30. 12. 2024
Eva Jarošová

Může být několik důvodů, proč ti nechodí všechny zprávy. Zkus zkontrolovat, jestli správně implementuješ subscriptions na serveru. Můžeš mít problém s tím, jak řešíš připojení přes websockets. Občas se stává, že se websocket odpojí a pak se znovu připojí, ale už nenastaví všechny potřebné události. Také bys měl prozkoumat, jak zpracováváš příchozí data na klientovi – jestli správně aktualizuješ stav aplikace po každém příjmu zprávy. Možná máš i problém s cachingem, což může způsobit, že nevidíš aktuální data. A nakonec se podívej na subscribe resolver – jestli posílá události správně a zda neexistují filtraci nebo podmínky, které by mohly omezovat to, co dostáváš. Zkus si vše projít krok po kroku a možná najdeš ten problém.

115 slov
1.2 minut čtení
3. 8. 2024
Libor Maleček

Můžeš mít problém s WebSocket připojením. Zkus zkontrolovat, jestli se ti WebSocket správně otevírá a udržuje bez výpadků. Někdy se to připojení může zdát funkční, ale pak se odpojí, aniž bys o tom věděl. Také se podívej na to, jak máš nastavenou subscription resolvery na serveru. Můžeš mít nějaký filtr nebo podmínku, která ti blokuje některé události. Další věc je cache - pokud používáš nějaký state management (např. Apollo Client), můžeš mít problém s tím, jak se data aktualizují v klientu. Zkus vymazat cache nebo nastavit refetching dat po příchozím eventu. A ještě se ujisti, že ten server fakt posílá všechny zprávy, třeba si udělej logování na serveru, co všechno posíláš přes subscription. To by ti mohlo pomoct odhalit, jestli je problém na straně serveru nebo klienta.

127 slov
1.3 minut čtení
6. 6. 2024
Dana Pazderová
GraphQL.cz/Články/GraphQL subscripce
Jak řešit ztracené zprávy v GraphQL subscriptionsObjevte efektivní strategie pro zvládnutí ztracených zpráv v GraphQL subscriptions a naučte se, jak zajistit spolehlivé real-time aktualizace.
1000 slov
10 minut čtení
29. 7. 2022
Markéta Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky