GraphQL.cz/Fórum/Jak se dají obnovit ztracené notifikace v GraphQL?

Jak se dají obnovit ztracené notifikace v GraphQL?

Zdravím všechny, poslední dobou se mi stalo něco zvláštního s notifikacemi v GraphQL a chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás neví, jak to řešit. Při práci na projektu jsem si všiml, že mi některé důležité notifikace prostě zmizely. Zkoušel jsem všechno možné - obnovit data, procházet logy, dokonce jsem i zkoušel vyhledávat v databázi, ale nepodařilo se mi je najít. Hlavně mě zajímá, jestli existuje nějaký způsob, jak je dostat zpět. Možná nějaký speciální dotaz nebo mutation? Nebo byste doporučili použít nějakou špeciální knihovnu, která by mohla pomoci? Jaké máte zkušenosti s tímto problémem? Ztráta notifikací může být opravdu velký problém, zvlášť když pracuji na důležitém projektu a čím víc se do toho nořím, tím více si uvědomuji, jak moc je potřebuji mít pod kontrolou. Omlouvám se, pokud je moje otázka trochu chaotická, ale doufám, že mi někdo alespoň trochu poradí. Dík za každou radu!

147 slov
1.5 minut čtení
11. 11. 2024
Oldřich Hrdlička

Ztracené notifikace můžou být fakt frustrující. Zkus se podívat na to, jak máš nastavený server a logiku pro ukládání notifikací. Jestli používáš nějaký ORM nebo databázi, můžeš mít možnost obnovit data z nějakého předchozího snapshotu nebo logu. Někdy se to dá udělat i přímo z databáze přes dotazy. Pokud máš přístup k databázovým dumpům, tak to může být cesta.

Jestli je to opravdu kritický projekt, možná by stálo za to implementovat nějaké trvalé uchovávání notifikací včetně verze, aby se daly snadněji obnovit.

Co se týká GraphQL, většinou bys měl mít možnost dotazovat se na všechny notifikace, co existují, případně si přidat filtr pro ty ztracené. Zkus se taky podívat po nějakých knihovnách pro better error handling a logování, ty ti můžou pomoct v budoucnu. Snad něco z toho pomůže!

129 slov
1.3 minut čtení
18. 8. 2023
Alena Bartošová

Ztracené notifikace v GraphQL se fakt můžou stát, to je otrava. Pokud jsi už procházel logy a databázi a nic, tak zkus zjistit, jaký máš nastavený systém pro uchovávání notifikací. Možná tam je nějaký mechanismus, co je maže po určité době nebo po jejich přečtení. V některých případech můžeš mít taky nastavený filtr na dotazech, co ti vrací notifikace, tak se ujisti, že nemáš něco špatně nastavené. Co se týče dotazů a mutací, zkus se podívat na konkrétní API dokumentaci, jestli tam nejsou nějaké speciální operace na obnovu nebo vyhledání starších notifikací. Někdy může pomoct i nějaká knihovna pro správu stavu, co ti drží historii notifikací. Také by stálo za to podívat se na event logging v rámci aplikace - pokud si třeba ukládáš události do nějakého logu, mohou tam být informace o těch ztracených notifikacích. Každopádně dej vědět, jak jsi dopadl!

142 slov
1.4 minut čtení
15. 2. 2024
Viktor Kalous

Ztráta notifikací v GraphQL může být pěkně frustrující. Zkus se podívat na to, jestli máš v API nějaké metody pro načtení historie notifikací, možná tam něco najdeš. Některé aplikace mají endpointy, které ti umožní získat dřívější notifikace, ale je to fakt naimplementované různě. Pokud jsi nic takového nenašel, zkus si projít konzoli a logy serveru, třeba tam něco uvidíš. Můžeš taky zkusit dotazy s filtrací podle datumu nebo ID notifikací, což by ti mohlo pomoct je najít, pokud jsou vůbec ještě v databázi. Občas se stává, že notifikace nejsou smazané hned, takže to chce trochu vytrvalosti. A pokud máš přístup k databázi, zkus tam udělat dotaz přímo na tabulku notifikací. Pokud bys měl možnost použít nějakou knihovnu pro práci s GraphQL (třeba Apollo), tak to můžeš zkusit i přes něj. Držím palce!

132 slov
1.3 minut čtení
7. 2. 2024
Antonín Macek
GraphQL.cz/Články/GraphQL subscripce
Jak řešit ztracené zprávy v GraphQL subscriptionsObjevte efektivní strategie pro zvládnutí ztracených zpráv v GraphQL subscriptions a naučte se, jak zajistit spolehlivé real-time aktualizace.
1000 slov
10 minut čtení
29. 7. 2022
Markéta Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky