Jak zabezpečit GraphQL API před útoky typu injection?
V poslední době se začínám více zajímat o GraphQL a jeho možnosti, ale mám obavy ohledně bezpečnosti, hlavně co se týče různých útoků, jako jsou injection. Vím, že to může být vážný problém, a chtěl bych se zeptat, jaké konkrétní kroky mohu udělat pro zabezpečení svého GraphQL API. Myslím na různé typy útoků, jako je SQL injection nebo třeba NoSQL injection, a není mi jasné, jak se těmto hrozbám bránit v kontextu GraphQL. Zajímalo by mě, jestli existují osvědčené metody nebo best practices pro validaci vstupů, nějaké knihovny nebo nástroje, které by mi mohly pomoci s ochranou proti těmto útokům. Také by mě zajímalo, zda je nutné provádět nějaké další bezpečnostní opatření nad rámec standardního ověřování a autorizace uživatelů. Jakým způsobem bych měl strukturovat dotazy v backendu, abych minimalizoval riziko zneužití? A co třeba logování nebo monitoring? Máte nějaké doporučení na to, jak efektivně sledovat možné pokusy o útok, abych mohl rychle reagovat? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních vývojářů, kteří se s tímto tématem potýkali. Myslím si, že je důležité mít tyto věci pod kontrolou už od začátku vývoje aplikace. Jaké máte tipy a triky na zabezpečení GraphQL API? Děkuji za všechny rady a nápady.