Je nutné omezit počet dotazů, které může klient poslat na GraphQL API?
Nedávno jsem se dostal do debaty o tom, jak by se mělo zacházet s dotazy na GraphQL API a zajímalo by mě, jestli je nutné nějakým způsobem omezit počet dotazů, které klient může poslat. Mám pocit, že když dáme uživatelům příliš svobody, můžou vytvářet složité a těžké dotazy, které by mohly zatěžovat server. Třeba se setkáte s tím, že někteří klienti budou bombardovat API s mnoha dotazy najednou nebo budou neustále opakovat stejné dotazy během krátkého časového úseku. Mělo by tedy být nějaké omezení na počet dotazů, které může klient udělat během určité doby? Myslím, že je důležité najít rovnováhu mezi flexibilitou a pohodlím uživatelů a stabilitou serveru. Jak to řešíte ve svých projektech? Existují nějaké osvědčené praktiky nebo standardy, které bych měl vzít v úvahu? Taktéž bych rád věděl, jestli existují nějaké nástroje nebo knihovny, které vám pomáhají spravovat limitaci těchto dotazů. Jak zajistit, aby API zůstávalo výkonné i při vysokém zatížení? Každý názor nebo zkušenost by mě velmi potěšila.