Zpomalení aplikace při používání GraphQL
Nedávno jsem se začal více zabývat GraphQL a přijde mi to jako skvělá technologie pro práci s API, ale narazil jsem na velký problém. Když jsem začal implementovat GraphQL do své aplikace, všiml jsem si, že se začala hodně zpomalovat. Nejdříve mi to přišlo jako drobnost, ale jak jsem přidával další dotazy a složitější struktury, výkon se výrazně zhoršoval. Zajímalo by mě, co by mohlo být příčinou tohoto zpomalení. Dělám něco špatně při návrhu dotazů? Mám problém s optimalizací datových požadavků? Občas mám pocit, že některé dotazy vrací víc dat, než bych potřeboval. Jak vlastně efektivně využívat GraphQL, aby se předešlo těmto výkonnostním problémům? Mohli byste mi doporučit nějaké osvědčené postupy nebo techniky, které by mohly pomoci zvýšit rychlost aplikace? Taktéž bych rád věděl, jestli existují konkrétní nástroje nebo knihovny pro sledování nebo ladění výkonu GraphQL, které by mi mohly usnadnit práci. V poslední době se snažím porozumět tomu, jak správně nastavit resolvery a minimalizovat počet volání na server. Máte nějaké tipy na to, jak optimalizovat resolvery nebo jak pracovat s fragmenty, abych se vyhnul zbytečným datovým nákladům? Jaké jsou nejlepší praktiky pro paginaci a filtrování dat v GraphQL, které by mohly pomoci snížit zátěž na server? Doufám, že mi někdo poradí, protože už jsem z toho dost frustrovaný a chtěl bych mít svou aplikaci opět svižnou.