Jak optimalizovat DataLoader při práci s GraphQL?
Zdravím všechny, narazil jsem na problém s optimalizací DataLoaderu v kontextu GraphQL a rád bych se podělil o své myšlenky a zkušenosti. Zatímco pracuji na svém projektu, všiml jsem si, že při načítání dat přes GraphQL API se mi občas nedaří dosáhnout požadované rychlosti a efektivity. Mám pocit, že DataLoader, i když je skvělý nástroj pro minimalizaci počtu dotazů do databáze, se mi občas zdá být neefektivní. Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší tipy pro jeho optimalizaci. Jak správně nastavit klíče a batchování? Existují nějaké osvědčené postupy, které zaručují lepší výkon? Jakým způsobem se dá DataLoader integrovat do mého GraphQL serveru tak, aby to mělo co největší přínos? Dále bych rád věděl, jak řešit situace, kdy potřebuji data z různých zdrojů současně - jak zajistit, aby mi DataLoader neudělal zbytečné duplicity? A co například caching? Je nutné implementovat nějaký vlastní caching mechanismus nebo stačí využít vestavěné funkce DataLoaderu? Určitě by mě zajímaly i příklady z praxe nebo konkrétní situace, kdy vám optimalizace DataLoaderu pomohla vyřešit problémy s výkonem aplikace. Díky za každé slovo a tipy!