Asynchronní validace e-mailů v GraphQL
Při práci s GraphQL jsem narazil na zajímavou výzvu, která se týká asynchronní validace dat. Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s implementací této validace, zejména pokud jde o e-mailové adresy. Osobně se mi líbí myšlenka, že by bylo možné ověřit, zda je zadaný e-mail platný, a to bez blokování hlavního vlákna aplikace. Zajímalo by mě, jakým způsobem se to dá nejlépe udělat. Mám na mysli situaci, kdy uživatel zadá e-mailovou adresu při registraci nebo aktualizaci profilu a já bych potřeboval prověřit, jestli ten e-mail opravdu existuje nebo je správně formátovaný. Myslím, že by to mohlo výrazně zvýšit uživatelskou zkušenost. Co kdybych chtěl zkontrolovat, zda už není daný e-mail použítý v databázi? Jaké knihovny nebo techniky se doporučují pro asynchronní volání? Existují nějaké osvědčené postupy, které byste doporučili? A jak vlastně nastavit GraphQL schéma tak, abychom mohli použít asynchronní validaci pro e-maily? Jaká je nejlepší cesta k tomu, abychom zajistili, že data budou validní a zároveň to nebude mít negativní dopad na výkon aplikace? Pokud máte nějaké tipy nebo příklady kódu, byl bych vděčný za vaše rady a postřehy.