Existují nějaké knihovny pro asynchronní validaci dat s GraphQL?
Zajímalo by mě, jestli vůbec existují nějaké knihovny, které se zabývají asynchronní validací dat v rámci GraphQL. V poslední době se hodně mluví o tom, jak je GraphQL skvělý pro práci s API a jak usnadňuje komunikaci mezi frontendem a backendem. Ale co taková validace dat? Chci říct, víme, že při práci s uživatelskými vstupy je důležité mít jistotu, že jsou všechna data správná a odpovídají očekávanému formátu. Představte si situaci, kdy uživatel vyplní formulář a odešle ho. Jak tedy zabezpečit, aby všechny informace byly platné a relevantní? A co když potřebujeme provést nějaké asynchronní operace jako například kontrolu unikátnosti e-mailu v databázi? Existují nějaké konkrétní knihovny, které by mi mohly pomoci implementovat tuto asynchronní validaci přímo v GraphQL? Slyšel jsem něco o YUP nebo Joi, ale nejsem si jistý, jestli jsou opravdu kompatibilní s GraphQL nebo jestli existují jiné možnosti. Chtěl bych slyšet názory od těch, kteří už to zkoušeli nebo mají zkušenosti s integrací těchto nástrojů do svých projektů. Jaké máte tipy na to, co funguje nejlépe? Děkuji za vaše postřehy.