GraphQL.cz/Fórum/Jaký nástroj je nejlepší na logování chyb pro GraphQL?

Jaký nástroj je nejlepší na logování chyb pro GraphQL?

Zajímalo by mě, jaký nástroj doporučujete na logování chyb v aplikacích používajících GraphQL. Mám na mysli něco, co by se dalo dobře integrovat do stávajícího stacku a zároveň by poskytovalo dostatek informací pro debugging. V poslední době jsem narazil na několik možností, jako jsou Sentry, Loggly nebo třeba ELK stack, ale nejsem si jistý, co je pro GraphQL nejlepší volba. Jaké máte zkušenosti s těmito nástroji? Jaké výhody či nevýhody jste zaznamenali? Důležité pro mě je také, aby bylo možné snadno sledovat nejen chyby, ale i výkon a případné problémy s dotazy. Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení, určitě se podělte. Děkuji!

102 slov
1 minut čtení
27. 12. 2022
Richard Liška

Na logování chyb v GraphQL bych doporučil Sentry. Je to poměrně populární nástroj a má dobrou integraci s různýma frameworkama, takže bys neměl mít problém ho zapojit do svého stacku. Z toho, co jsem viděl, tak Sentry poskytuje dostatek informací o chybách, včetně tracebacku a kontextu, což dost usnadňuje debugging. Navíc sleduje i výkon, což se hodí při optimalizaci dotazů.

Loggly je taky fajn, ale nemá tak robustní funkce pro sledování chyb jako Sentry. ELK stack je skvělý na analýzu logů, ale nastavení a údržba může být docela složitá, pokud nemáš zkušenosti. Celkově bych šel asi do Sentry pro jeho jednoduchost a užitečné funkce. Taky je dobrý mít přehled o tom, co se děje v API, takže se ti to určitě vyplatí.

121 slov
1.2 minut čtení
23. 9. 2024
Tereza Dušková

Sentry je asi nejlepší volba na logování chyb v GraphQL. Má skvělou integraci a fakt dobře zachytává výjimky. Navíc umí sledovat výkon a dodává i statistiky, což se hodí. Loggly je taky fajn, ale občas mi přijde, že je to víc pro jednoduchý logy než pro detailní chyby. ELK stack je super na analýzu, ale nasazení a konfigurace může být dost náročná, pokud nemáš čas nebo zkušenosti. Takže pokud hledáš něco rychlýho a efektivního, Sentry ti to ulehčí. Ale záleží na tom, co přesně potřebuješ sledovat.

86 slov
0.9 minut čtení
5. 5. 2024
Patrik Pícha

Takže, co se týče logování chyb v GraphQL, doporučil bych Sentry. Je to dost jednoduchý na integraci a umí toho spoustu – sleduje nejen chyby, ale i výkon aplikace a případné problémy s dotazy. Měl jsem s ním dobré zkušenosti, protože ti to dá detailní stack trace a informace o uživatelích, takže můžeš rychle zjistit, co se dělo.

Loggly taky není špatný, ale Sentry mi přijde víc user-friendly. ELK stack je super pro velké projekty, ale může být docela složitý na nastavení a údržbu, pokud nemáš hodně dat. Celkově bych šel do Sentry, pokud hledáš něco rychlého a efektivního na sledování chyb a výkonu.

104 slov
1 minut čtení
23. 11. 2023
Tomáš Vašíček
GraphQL.cz/Články/Error handling v GraphQL
Monitorování a logování chyb v GraphQL API: Klíčové strategie pro úspěch vaší API infrastrukturyObjevte efektivní strategie pro sledování a logování chyb v GraphQL API. Jak správné monitorování může zlepšit výkon a spolehlivost vašeho API?
1000 slov
10 minut čtení
14. 8. 2022
Ondřej Kučera
Přečíst článek
Podobné otázky