Jak zvládat vícero chyb v GraphQL dotazu?
Už nějakou dobu se snažím pochopit, jak správně pracovat s GraphQL, ale v poslední době se mi stává, že se v mých dotazech objevuje víc než jedna chyba. Nejde jen o to, že mi server vrací chyby, ale někdy je to jako hledat jehlu v kupce sena. Když se pokusím odeslat dotaz, dostanu komplikovanou chybovou zprávu, ale často je obtížné zjistit, co konkrétně je špatně. Mám pocit, že když už opravím jednu chybu, objeví se další a já se dostávám do začarovaného kruhu. Jak efektivně identifikovat tyto chyby? Mám použít nějaké nástroje na debuggování nebo prostě začít od začátku a projít si dotaz po jednotlivých krocích? Zkoušel jsem různá IDE a některé z nich mají funkce pro validaci, ale i tak se mi zdá, že to není vždy úplně spolehlivé. Také by mě zajímalo, jestli existují osvědčené postupy při psaní dotazů, které by mi pomohly minimalizovat riziko vzniku chyb. Co děláte vy, když narazíte na vícero chyb? Jak zvládáte složité dotazy a jak se vyrovnáváte s frustrací z častých chyb? Ocenil bych jakékoli tipy nebo rady od zkušenějších kolegů.