Jak spravovat verze JSON odpovědí v GraphQL API?
V poslední době se dost často zabývám vývojem GraphQL API a přemýšlím, jak správně spravovat verze JSON odpovědí. Jako vývojář jsem narazil na několik problémů s kompatibilitou během aktualizací a rád bych získal nějaké názory nebo osvědčené postupy od ostatních. Jakým způsobem tedy přistupujete k verzování datových struktur, když se mění požadavky na API? Používáte nějaké specifické techniky nebo knihovny, které vám pomáhají řešit tyto otázky? Zajímalo by mě také, zda je lepší mít více verzí jednoho endpointu, nebo se snažit vždy udržovat zpětnou kompatibilitu a adaptovat stávající dotazy. Jak to vlastně funguje u vás – máte nějaké konkrétní příklady, na kterých byste mohli ukázat, co funguje a co ne? Myslíte si, že by bylo dobré například zavést pole pro verzi přímo do JSON odpovědi, aby bylo jasné, s jakou verzí pracujeme? Jak to ovlivňuje front-end aplikace a jejich schopnost reagovat na změny? Vím, že taková problematika může být docela složitá, takže jsem zvědavý na vaše názory a zkušenosti. Jaké jsou vaše tipy na údržbu čistého a efektivního API v tomto ohledu?