Jak mohu používat cache pro zrychlení GraphQL dotazů?
Nedávno jsem se začal více zajímat o GraphQL a chtěl bych se zeptat na jednu věc, která mi nedá spát. Slyšel jsem, že caching může výrazně zrychlit dotazy a celkově zlepšit výkon aplikací, ale nejsem si úplně jistý, jak to konkrétně aplikovat na GraphQL. Jakým způsobem mohu optimalizovat GraphQL dotazy pomocí cache? Existují nějaké doporučené techniky nebo knihovny, které by mi s tím mohly pomoci? Vím, že třeba REST API často používá HTTP cache, ale u GraphQL se to přece jenom zdá být trochu složitější. Jak to vlastně funguje? Mám představu, že bych mohl cachovat výsledky dotazů nebo nějaké části dat, ale nevím, jak to udělat správně nebo co by bylo nejefektivnější. Je lepší cachovat na úrovni serveru, nebo na úrovni klienta? A co se týče invalidace cache – jak to v praxi řešit? Pokud se data změní, jak zajistit, že uživatel dostane vždy aktuální informace? Chtěl bych se dozvědět více o tom, jak to funguje v reálných projektech a jestli máte nějaké příklady nebo zkušenosti, které byste mohli sdílet. Každá rada bude určitě užitečná!