Co všechno potřebuji k integraci GraphQL do Android aplikace?
Přemýšlím o tom, jak začít s integrací GraphQL do své Android aplikace a potřeboval bych trochu pomoci. Mám už něco málo zkušeností s REST API a chtěl bych přejít na GraphQL, protože jsem slyšel, že to je mnohem flexibilnější a efektivnější způsob, jak pracovat s daty. Ale nevím, co všechno budu potřebovat. Myslím, že první věc, co bych měl udělat, je zjistit, jak nastavit server, ale pak se mi to zdá jako dost složité a nevím, co dalšího bude potřeba. Jsou nějaké konkrétní knihovny pro Android, které bych měl použít? A co ten Apollo Client? Je to něco, co musím mít? Také by mě zajímalo, jestli je třeba něco speciálního na backendu nebo se dá používat cokoliv. Jenže já vlastně ani nevím, jaké dotazy psát v GraphQL a jestli se to moc liší od REST. Jak se vlastně dělají mutace a jak funguje autentizace? Je možné mít GraphQL a REST vedle sebe v jedné aplikaci nebo to nedává smysl? A co dokumentace? Dostanu tam všechny informace potřebné k tomu, abych se do toho mohl pustit? Děkuji všem za pomoc!