Proč mi GraphQL vrací víc dat, než potřebuji?
Setkal jsem se s problémem, který mě opravdu trápí a nevím si s ním rady. Při práci s GraphQL jsem si myslel, že to bude skvělé řešení pro optimalizaci dotazů na API, ale v poslední době mě to začíná frustrovat. Když posílám dotaz, očekávám, že dostanu přesně ta data, která potřebuju, ale místo toho se mi vrací mnohem víc informací, než jsem chtěl. Zkoušel jsem různé varianty dotazů a upravoval jsem strukturu, ale výsledek je pořád stejný. Dostal jsem data z různých relací a ve velkých objemech, což je přesně to, co jsem se snažil vyhnout. Myslím, že používám fragmenty správně a snažím se omezit pole, která volám, ale přesto mám pocit, že server vrací velké objemy dat. Možná dělám něco špatně? Mělo by GraphQL vracet přesně to, co chci? Jaké jsou běžné chyby, které lidé dělají při konstrukci dotazů? Mělo by být možné omezit množství vrácených dat na minimum? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké techniky nebo osvědčené postupy pro efektivní práci s GraphQL, abych mohl lépe spravovat data a vyhnul se zbytečnému přetížení aplikace. Děkuju za jakoukoli radu nebo tipy!