Jak ověřit uživatele při používání GraphQL subscriptions?
Přemýšlím, jak nejlépe zajistit ověřování uživatelů, když pracuji s GraphQL subscriptions. Mám tušení, že to nebude tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, a narazil jsem na několik různých přístupů. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás má zkušenosti s implementací autentizace a autorizace v tomto kontextu. Jakým způsobem se ověřují uživatelé, když se připojují k odběrům v reálném čase? Používáte nějaké specifické knihovny nebo technologické stacky pro tuto funkčnost? Nějak mi uniká, jak spojit WebSocket připojení s uživatelskými tokeny nebo session ID. Je lepší posílat token při navazování spojení, nebo je možné provést ověření až po navázání spojení? A co dělat v případě, když se ověření nezdaří? Jakým způsobem zachytáváte chyby a jak informujete klienta o tom, že nemá oprávnění pro daný odběr? Máte nějaké tipy na to, jak udělat tento proces co nejhladší a nejbezpečnější? Každá rada by byla velmi vítaná, protože jsem v tomhle ohledu dost v začátcích a snažím se vyhnout běžným pastem. Díky moc!