Jak zabezpečit subscription v GraphQL proti útokům?
V poslední době se stále více zajímám o GraphQL a jeho možnosti, zejména co se týče subscriptions. Vím, že tento typ real-time komunikace může být skvělý pro moderní aplikace, ale zároveň jsem si vědom, že to s sebou nese i určité bezpečnostní výzvy. Mám obavy z možných útoků, jako jsou například DoS útoky nebo neoprávněný přístup k citlivým datům. Jak tedy mohu zabezpečit své subscriptions? Existují nějaké osvědčené postupy nebo techniky, které by měly být implementovány? Myslím, že třeba autentizace uživatelů je důležitá, ale jde mi o konkrétní kroky, které mohu podniknout. Je třeba sledovat a omezeně monitorovat počet otevřených spojení? Co se týká limitace dat, jak to funguje v případě GraphQL subscriptions? Mohli byste mi doporučit nějaké nástroje nebo frameworky, které by mohly pomoci s ochranou? Jak se vyvarovat běžným chybám při implementaci subscriptions? Slyšel jsem o nějakých problémech s injekcemi a podobně, takže bych rád věděl, na co si dát pozor. Těch otázek je spousta a rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti. Děkuji!