Jak mám začít testovat GraphQL subscriptions?
Zajímalo by mě, jak se vlastně začíná s testováním GraphQL subscriptions. Je to pro mě trochu španělská vesnice, protože jsem zvyklý na klasické REST API a teď se snažím pochopit, jak fungují tyhle subscription. Zatím jsem si přečetl nějaké základy, ale pořád nevím, co všechno potřebuji. Jaké nástroje bych měl použít na testování? Mám zkusit něco jako Postman nebo je lepší použít nějaký speciální klient pro GraphQL? Přemýšlím i o tom, jak testovat reálné scénáře – třeba když se změní data na serveru a jak to vlastně ovlivní klientskou aplikaci. Jak moc se liší testování subscriptions od běžných dotazů nebo mutací? Je dobrý nápad psát unit testy pro subscriptions, nebo je to spíš zbytečné? A co dokumentace – je tam něco konkrétního, co by mi mohlo pomoct? Jaké jsou nejlepší postupy při práci se subscriptions, abych se vyhnul častým chybám? Zkoušel jsem zapojit WebSockety, ale pořád mám pocit, že mi něco uniká. Takže pokud má někdo nějaké tipy nebo doporučení, budu moc vděčný. Rád bych se posunul v tomhle směru a vytvořil si stabilní základ pro další práci s GraphQL.