Jaký transportní protokol je nejlepší pro GraphQL subscriptions?
Zajímá mě, jaký transportní protokol byste doporučili pro implementaci GraphQL subscriptions. Vím, že existují různé možnosti jako WebSockets nebo HTTP/2, ale nejsem si jistý, který z nich je nejlepší pro reálné aplikace. Mám zkušenosti s REST API a chci se posunout k modernějším technologiím, takže bych rád slyšel názory někoho, kdo už má s GraphQL subscriptions nějaké zkušenosti. Jaké výhody a nevýhody jednotlivé protokoly přinášejí? Je to opravdu tak důležité vybírat ten správný protokol, nebo stačí něco jednoduchého? Co třeba latence, škálovatelnost a celková jednoduchost implementace? Jak si stojí WebSockets v porovnání s jinými metodami? A co třeba, když chci mít možnost mít v aplikaci více klientů připojených najednou, jak to ovlivní výběr protokolu? Taky mě zajímá, jestli existují nějaké specifické knihovny nebo nástroje, které by mohly usnadnit práci s konkrétním protokolem v kontextu GraphQL subscriptions. Budu vděčný za jakékoli tipy nebo zkušenosti, které byste mohli sdílet. Díky!