Jak můžu sledovat výkon svého GraphQL API?
Zajímalo by mě, jak přesně můžu monitorovat výkon svého GraphQL API. Zjistil jsem, že se v poslední době začaly objevovat nějaké problémy s rychlostí odpovědí a občas se mi zdá, že některé dotazy trvají až příliš dlouho. Zkoušel jsem různé metody, ale pořád nevím, jak efektivně sledovat a analyzovat jeho výkon. Existují nějaké nástroje nebo techniky, které bych mohl použít pro sledování doby odezvy? Mám na mysli něco, co by mi mohlo poskytnout přehled o počtu dotazů, průměrných časech a možná i o tom, které konkrétní dotazy způsobují největší zátěž. Taktéž by mě zajímalo, jestli je lepší sledovat výkon na úrovni serveru nebo spíše na úrovni aplikace. Existují nějaké best practices, které doporučujete při monitorování GraphQL API? A co třeba integrace s nějakými analytickými nástroji? Mám obavy, že bez dobrého sledování se mi může performance API dostat do problémů a nechci skončit s aplikací, která je pomalá a neefektivní. Jaké tipy byste doporučili pro začátečníka, který se snaží zjistit, jak zlepšit a optimalizovat výkon jeho GraphQL API?