Jaké jsou nejlepší praktiky pro optimalizaci dotazů v GraphQL?
Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší praktiky pro optimalizaci dotazů v GraphQL. Slyšel jsem, že GraphQL je super flexibilní a umožňuje získat přesně ta data, která potřebujeme, ale často se mi stává, že moje dotazy jsou pomalé nebo se vrací víc dat, než bych chtěl. Jak bych měl strukturálně plánovat své dotazy, abych minimalizoval přenos dat a zrychlil odpovědi? Někteří lidé zmínili důležitost fragmentů nebo použití direktiv k podmíněnému načítání, ale nejsem si jistý, jak to všechno správně aplikovat. Je dobré mít nějakou hierarchii dotazů nebo používat batching? A co se týče pagination, jak ji nejlépe implementovat v GraphQL? Mám pocit, že když se snažím optimalizovat, často to vede k složitějším dotazům a pak nevím, jestli je to vůbec efektivní. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké nástroje nebo knihovny, které by mi mohly pomoci s analýzou výkonu dotazů a identifikací úzkých míst. Když porovnám GraphQL s REST API, mám pocit, že v GraphQL je víc prostoru k chybám v optimalizaci. Jak tedy mohu zajistit, abych využil všechny výhody GraphQL bez toho, abych skončil s neefektivními dotazy? Díky za jakékoli rady!