Jaké jsou nejlepší praktiky pro autentizaci u GraphQL API?
Zajímalo by mě, jaké jsou vlastně nejlepší praktiky pro autentizaci u GraphQL API. Slyšel jsem, že to může být docela složité, protože na rozdíl od REST API, kde je to většinou víc straightforward, GraphQL má své specifické výzvy. Jak je to s tokeny? Je lepší používat JWT nebo nějaké jiné metody? A co se týče správy uživatelských rolí v GraphQL, jakým způsobem se to dělá efektivně? Mám pocit, že je důležité mít dobrou strategii pro zabezpečení API, abychom předešli různým útokům, jako je například CSRF nebo XSS. Jaké nástroje a knihovny byste doporučili pro implementaci autentizace? Existují nějaké osvědčené vzory, které by mi mohly pomoci? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních vývojářů, protože mám pocit, že se v tom pohybuju jako slepý kocour ve tmě. A co třeba použití middleware v GraphQL? Jak to funguje a jak bych ho měl správně nastavit pro autentizaci? Myslím, že by bylo užitečné mít nějaké příklady nebo odkazy na tutoriály, což by mi pomohlo lépe pochopit, jak na to. Budu vděčný za jakékoli rady!