Jak ochránit své GraphQL API před neoprávněným přístupem?
Mám takový problém, poslední dobou se mi zdá, že se někdo snaží dostat do mého GraphQL API, a to bez oprávnění. Už jsem zaznamenal několik pokusů o přístup, které evidentně nepocházejí z mých interních systémů nebo autorizovaných uživatelů. Zajímalo by mě, co vlastně mohu udělat pro zvýšení bezpečnosti svého API? Napadlo mě, že bych mohl implementovat nějaké formy autentizace, ale nevím přesně jaké metody jsou nejlepší pro GraphQL. Také jsem slyšel o middleware a různých způsobech, jak filtrovat nebo zablokovat podezřelé požadavky. Vím, že některé knihovny nabízejí zabudované funkce pro ochranu API, ale nejsem si jistý, jestli je to dostatečné. Jaké další kroky bych měl podniknout? Jak efektivně logovat pokusy o přístup a co dělat v případě, že zjistím něco podezřelého? Měli byste nějaké tipy na zabezpečení mých dat a na prevenci útoků jako jsou DDoS nebo SQL injection? Vím, že je důležité mít dobré zabezpečení a chránit citlivé údaje svých uživatelů, ale cítím se trochu ztracený v tom, co všechno bych měl udělat. Byl bych vděčný za jakékoliv rady nebo postřehy od lidí, kteří mají s tímto tématem zkušenosti. Děkuji!