Jak řešit chyby při asynchronní validaci v GraphQL?
Přemýšlím, jak bych měl přistoupit k chybám, které se objevují během asynchronní validace v GraphQL. Narážím na to, když se pokouším ověřit data předtím, než je odešlu do serveru. Často dostávám nejasné chyby, které mi úplně nerozumí a nevím, jak je správně zpracovat. Jakým způsobem by mělo vypadat ošetření těchto chyb? Měli bychom použít nějaký speciální middleware nebo error handler? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké osvědčené praktiky pro logování těchto chyb, abych mohl snadněji diagnostikovat problém. A co když uživatelé trpí na špatně formátovaná data? Jak by měla vypadat odpověď serveru v takovém případě? Vytvářím aplikaci s proměnlivými daty a občas se stává, že se objeví neočekávané vstupy. Je lepší se zaměřit na front-end validaci, nebo je to spíše úkol pro backend? Jak spojit asynchronní volání s validací, aby se předešlo těmto problémům? Zkoušel jsem různé metody, ale pořád mám pocit, že se nedostávám k ideálnímu řešení. Pokud máte někdo s tímto zkušenosti, rád bych slyšel vaše názory a doporučení ohledně efektivního zvládnutí této problematiky.