GraphQL.cz/Fórum/Jaké nástroje doporučujete pro analýzu logů GraphQL?

Jaké nástroje doporučujete pro analýzu logů GraphQL?

Nedávno jsem začal experimentovat s GraphQL a zjistil jsem, že logy jsou pro mě naprosto klíčové pro sledování výkonu a ladění mých API dotazů. Rád bych se zeptal, jaké nástroje používáte vy ostatní pro analýzu těchto logů. Vím, že existuje spousta možností, ale nějak se v tom nevyznám. Hlavně mě zajímají nástroje, které by mi mohly pomoci lépe porozumět tomu, co se děje za scénou. Zkoušel jsem pár věcí jako GraphiQL a Apollo Client, ale chtěl bych slyšet o zkušenostech ostatních. Jaké konkrétní metriky sledujete? Pomáhá vám něco jako Elasticsearch nebo Kibana? Nebo třeba Loggly či Splunk? Zajímá mě všechno od jednoduchých řešení po komplexní platformy. Myslím, že by to mohlo hodně pomoci nejen mně, ale i dalším lidem, kteří se snaží optimalizovat své aplikace postavené na GraphQL. Jak to vidíte vy? Co doporučujete? Díky za každou radu.

138 slov
1.4 minut čtení
18. 7. 2024
Michal Šváb

Zkusil bych třeba Apollo Server, tam se dá pěkně sledovat výkon dotazů a máš i vestavěné logování. Dobrý je taky GraphQL Playground, aspoň vidíš, co se vlastně děje. Pokud chceš něco víc robustního, tak Elastic Stack s Elasticsearch a Kibana je fakt super pro analýzu logů. Můžeš si tam nastavit dashboardy podle sebe. Jinak Loggly je snadný na nastavení, ale víc se hodí spíš na menší projekty. Sledujte hlavně latenci dotazů, počet chyb a úspěšnost – to ti dá dobrý obraz o tom, co se děje. Splunk je pak spíš pro velký firmy, drahý ale moc silný. Takže záleží na tom, co potřebuješ a jak velký máš rozpočet.

108 slov
1.1 minut čtení
12. 5. 2023
Denisa Kolářová

Pro analýzu logů GraphQL bych doporučil pár nástrojů, co se mi osvědčily. Pokud chceš něco jednoduchého a efektivního, tak zkombinuj Apollo Server s Apollo Engine. To ti dá skvělý přehled o výkonu tvých dotazů. Další variantou je Sentry, který ti pomůže sledovat chyby a výkonnost v reálném čase.

Pokud máš větší objem dat, tak Elasticsearch a Kibana jsou fakt super pro vizualizaci a analýzu logů. Můžeš si tam nastavit různé metriky, jako je doba odezvy, počet volání atd. Taky Loggly je fajn pro cloudové řešení, i když Splunk je spíš pro větší firmy.

Osobně sleduju hlavně latenci dotazů a počet chyb. Nezapomeň na monitoring výkonu serveru, to se pak hodí. Takže vyzkoušej nějaký z těchto nástrojů, určitě ti to usnadní práci a pomůže v optimalizaci.

124 slov
1.2 minut čtení
10. 7. 2024
Richard Liška

Zkoušel jsem pár věcí na analýzu logů a musím říct, že Elastic Stack je fakt dobrá volba. Můžeš si tam posílat logy z GraphQL a pak je analyzovat v Kibana. Je to docela intuitivní a můžeš si nastavit různé dashboardy na sledování výkonu dotazů a chybovosti. Co se týče metrik, sleduju hlavně latenci dotazů, počet úspěšných vs. neúspěšných a jak dlouho trvá, než se dotazy vyřeší. Taky je fajn mít přehled o tom, jaké dotazy se volají nejčastěji, abys věděl, co optimalizovat. Zkoušel jsem i Loggly, ale ten mi přišel trošku drahej a složitější na nastavení. Splunk je super, ale pro malý projekty možná zbytečný. Takže pokud hledáš něco efektivního a zároveň free nebo levnýho, Elastic Stack bych určitě doporučil.

120 slov
1.2 minut čtení
31. 5. 2023
Vladimíra Bartošová
GraphQL.cz/Články/Logování API aktivit
Volba správného formátu logování pro GraphQL API: Jak vybrat ten nejlepší?Naučte se, jak vybrat správný formát logování pro vaše GraphQL API. Diskuze o výhodách a nevýhodách formátů jako JSON a XML.
1000 slov
10 minut čtení
3. 8. 2022
Richard Malý
Přečíst článek
Podobné otázky