Jaký formát logování je nejlepší pro GraphQL API?
Přemýšlím o tom, jak správně implementovat logování pro moje GraphQL API a chtěl bych se zeptat, jaký formát logování by byl nejlepší z pohledu efektivity a přehlednosti. Vím, že u REST API se často používají JSON nebo textové formáty, ale u GraphQL to může být trochu jinak, protože máme víc úrovní dotazů a mutací. Mám na mysli, že chci mít možnost snadno sledovat nejen samotné dotazy, ale i jejich parametry a případné chyby, které se mohou vyskytnout. Uvažoval jsem o tom, zda by bylo lepší logovat jednotlivé události v reálném čase nebo spíš agregovat informace a posílat je po nějaké době. Zajímalo by mě také, jestli někdo z vás používá nějaké speciální knihovny pro logování v Node.js s GraphQL nebo jestli máte nějaké vlastní osvědčené tipy. Jakým způsobem třeba anonymizujete citlivé informace, pokud nějaké logujete? A co úroveň detailu – má smysl logovat každý jednotlivý dotaz, nebo je lepší zaměřit se pouze na ty problematické? Odpovědi by mohly být užitečné nejen pro mě, ale i pro další vývojáře, kteří se snaží optimalizovat svoje aplikace a udržet si přehled o jejich chování.