Jak vytvořím složitou JSON strukturu pomocí GraphQL?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně GraphQL a toho, jak správně vytvořit složitou JSON strukturu. Snažím se vyvinout API, které by mělo vracet data ve formátu JSON a chci, aby ta struktura byla opravdu robustní. Mám na mysli vícero úrovní zanoření, různě propojené entity a tak podobně. Narazil jsem na různé tutoriály, ale ty většinou ukazují jen jednoduché příklady a já bych rád pochopil, jak to celé poskládat, když mám třeba více typů dat a potřebuji je nějakým způsobem vztáhnout. Jak mám definovat typy v GraphQL schématu, kdy použít object type versus interface nebo union, a jak to všechno správně napojit na resolver? Rád bych znal nějaké tipy nebo nejlepší praktiky pro návrh takové složité struktury. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké nástroje nebo knihovny, které by mi mohly usnadnit práci s GraphQL a generováním těch JSON výstupů. Ať už se jedná o front-end nebo back-end, cokoliv, co by mi pomohlo lépe porozumět tomu, jak efektivně pracovat s GraphQL a sestavit složitou strukturu dat. Děkuji moc za jakékoli rady alebo případné odkazy na užitečné zdroje!