Jak vytvořím komplexní JSON strukturu pomocí GraphQL?
Rád bych se zeptal, jak vlastně vytvořit komplexní JSON strukturu, když pracuji s GraphQL. Mám projekt, kde potřebuji získat různé typy dat a spojit je dohromady do jedné odpovědi, ale nejsem si jistý, jak na to jít. Zkoušel jsem použít dotazy, které mi vrací jednotlivé entity, ale jakmile chci tyto entity propojit a vytvořit tak složitější strukturu, tak se mi to moc nedaří. Vím, že GraphQL je super pro získávání přesně těch dat, která potřebuju, ale když se snažím nastavit nested queries nebo třeba fragmenty, tak se mi to dost zamotává. Jak bych měl postupovat? Existují nějaké osvědčené praktiky pro návrh schémat, které by mi pomohly s tímto úkolem? Taktéž by mě zajímalo, jestli jsou nějaké důležité aspekty ohledně výkonu a efektivity dotazů při práci s více úrovněmi dat. Mám zkušenosti s REST API a přechod na GraphQL mi přijde jako obrovská změna. Jak tedy správně strukturovat dotazy a co všechno bych měl mít na paměti? Byl bych rád za jakékoli tipy nebo příklady, které by mi mohly usnadnit práci. Děkuju.