GraphQL.cz/Fórum/Můžu použít Swagger pro GraphQL API nebo jsou na to jiný nástroje?

Můžu použít Swagger pro GraphQL API nebo jsou na to jiný nástroje?

Zajímá mě, jestli je možné použít Swagger pro dokumentaci GraphQL API, nebo jestli existují nějaké alternativní nástroje, které by byly pro tento účel lepší. Slyšel jsem, že Swagger je skvělý pro REST API, ale jak to funguje s GraphQL? Jasně, u GraphQL je to trochu jinak, protože se tam nepracuje s pevně definovanými endpointy jako u REST. Takže si říkám, jestli Swagger dokáže pokrýt všechny ty možnosti dotazů a mutací, co GraphQL nabízí. Nebo byste doporučili něco jiného? Rád bych věděl, jaké máte zkušenosti s dokumentací GraphQL API a jaké nástroje používáte. Mám pocit, že by bylo super mít přehled o tom, jak co nejlépe zdokumentovat svá GraphQL API bez toho, aby mi ujela vlak nebo jsem se ztratil v nějakých nesmyslných technických detailech. Takže co myslíte, měl bych se snažit využít Swagger i na GraphQL, nebo je lepší jít cestou jiného nástroje? Díky za jakékoliv tipy a rady!

149 slov
1.5 minut čtení
12. 9. 2024
Ladislav Šilhavý

Swagger je fakt skvělej pro REST API, ale pro GraphQL to úplně nefunguje. GrafQL je jiný, nemá ty jasně daný endpointy, takže Swagger ti nedá ten přehled o dotazech a mutacích, co potřebuješ. Místo toho zkus něco jako GraphQL Playground nebo Apollo Studio, to je lepší pro dokumentaci GraphQL. Ty nástroje ti umožní interagovat s API a vidět všechny možnosti přímo v jednom rozhraní. Pro GraphQL doporučuju taky používat introspekci, to ti pomůže generovat dokumentaci automaticky. Takže jo, určitě se vyhni Swaggeru na GraphQL a jdi radši po těch alternativách.

90 slov
0.9 minut čtení
9. 11. 2024
Jan Štěpánek

Swagger je fakt super pro REST API, ale pro GraphQL to moc nefunguje, protože tam je ta struktura dost jiná. U GraphQL máš jeden endpoint a pak můžeš posílat různý dotazy a mutace, což Swagger neumí tak pěkně zpracovat. Pokud chceš dokumentaci pro GraphQL, doporučuji zkusit něco jako GraphiQL nebo Apollo Server, který má zabudovanou funkcionalitu na generování dokumentace. Taky je fajn použít nástroje jako Postman, který podporuje i GraphQL. Takže spíš jdi do něčeho, co je přímo zaměřené na GraphQL, než se s tím trápit přes Swagger.

88 slov
0.9 minut čtení
14. 10. 2024
Adam Hloušek

Jo, Swagger je primárně určený pro REST API, takže na GraphQL to moc nefunguje. U GraphQL máš jeden endpoint a dotazy, které můžeš provádět, což se s tím Swaggerem blbě mapuje. Místo toho doporučuji zkusit něco jako GraphiQL nebo Apollo Studio, ty jsou na to přímo zaměřený. Můžeš tam vidět schéma, dělat dotazy a tak. Další možnost je třeba Postman, který teď už taky umí GraphQL. Takže radši jdi do těchto nástrojů, protože ti ušetří hromadu času s dokumentací a testováním. Swagger prostě není ideální volba tady.

87 slov
0.9 minut čtení
27. 9. 2024
Roman Rozsypal
GraphQL.cz/Články/Nástroje pro GraphQL
GraphQL nástroje pro dokumentaci: Swagger vs. GraphQL PlaygroundPodívejte se na výhody a nevýhody dvou populárních nástrojů pro dokumentaci GraphQL API - Swagger a GraphQL Playground, a zjistěte, jak vybrat ten pra...
1000 slov
10 minut čtení
13. 11. 2022
Barbora Němcová
Přečíst článek
Podobné otázky