Proč jsou moje GraphQL dotazy tak pomalé na SQL databázi?
Mám problém s výkonem svých GraphQL dotazů, které se zdají být hrozně pomalé, když pracuji s SQL databází. Mám na mysli, že i když se snažím optimalizovat své SQL příkazy, GraphQL vrací odpovědi strašně pomalu. Vím, že GraphQL by měl být rychlý, ale možná dělám něco špatně. Zkoušel jsem různé techniky, jako je zavádění datových loaderů pro batching dotazů a caching výsledků, ale nic to neřeší. Předpokládám, že problém může být i v tom, jak mám nastavené schéma a resolvery. Možná je tam něco v mé architektuře, co brzdí výkon? Jak mohu zjistit, kde přesně se problém nachází? Je možné, že moje dotazy nejsou dostatečně efektivní, nebo je tam nějaký jiný faktor, který ovlivňuje rychlost? A co indexy v SQL? Pomůže mi to nějak? Jak moc je důležité mít dobře navržené indexy pro výkon GraphQL dotazů? Vzhledem k tomu, že GraphQL se snaží přenést co nejméně dat, měli bychom se zaměřit na optimalizaci backendu, nebo je to spíše o tom, jak formulujeme dotazy? Měli byste doporučit nějaké nástroje na monitorování výkonu a ladění, které by mohly pomoci odhalit slabá místa v mé aplikaci? Chtěl bych slyšet názory někoho jiného, kdo už s tímto problémem bojoval. Děkuji!