Optimalizace GraphQL dotazů pro PostgreSQL
Nedávno jsem začal pracovat s GraphQL a PostgreSQL, ale narazil jsem na problém s výkonem svých dotazů. Zjistil jsem, že když se snažím načíst více dat najednou, tak to trvá příliš dlouho a moje aplikace se začíná chovat pomalu. Hledám nějaké tipy, jak bych mohl optimalizovat své GraphQL dotazy, aby byly rychlejší a efektivnější při práci s databází PostgreSQL. Myslím si, že by mi mohlo pomoct zjednodušení struktury dotazů nebo třeba použití fragmentů, ale nejsem si jistý, co dalšího bych mohl udělat. Jaké jsou osvědčené praktiky pro optimalizaci GraphQL dotazů? Měli byste doporučit třeba nějaké specifické techniky nebo nástroje, které by mi mohly pomoci zjistit, kde přesně se stává moje aplikace pomalá? Kromě toho by mě zajímalo, jestli existují nějaké tipy na optimalizaci indexování v PostgreSQL, které by se daly aplikovat na GraphQL dotazy. Každý tip nebo rada by byly vítány, protože opravdu chci zlepšit výkon mého projektu. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Díky za jakoukoli pomoc!