Proč mi GraphQL dotazy trvají tak dlouho, když pracuji s velkou SQL databází?
Tak mám takový problém, pracuji s GraphQL a zdá se, že moje dotazy trvají věčnost, obzvlášť když se pokouším vytáhnout data z mé SQL databáze, která má opravdu velký objem dat. Vím, že GraphQL je super pro flexibilitu a efektivní načítání dat, ale poslední dobou jsem si všiml, že když se pokusím o něco složitějšího, jako třeba dotaz s více relačními spojeními nebo filtrováním podle několika kritérií, tak to prostě trvá hrozně dlouho. Zajímalo by mě, jestli to může být způsobeno tím, jak mám databázi nastavenou, nebo jestli dělám něco špatně v těch dotazech samotných. Mám odladěný SQL server a snažím se optimalizovat indexy, ale i tak to vypadá, že GraphQL nad tím trvá víc než obvykle. Nevíte někdo, co by mohlo být důvodem? Může být problém v tom, jak GraphQL zpracovává dotazy? Nebo to může mít něco společného s tím, jak jsou data strukturovaná v SQL? Zkoušel jsem i cachovat výsledky, ale nepomohlo mi to. Zkrátka bych rád věděl, co dělat pro zrychlení těchto dotazů a jestli jste měli podobné zkušenosti. Děkuji za jakékoliv rady alebo tipy.