Jak bezpečně vymazat citlivé údaje z logů?
Potřeboval bych poradit ohledně situace, kdy v logách, které generujeme v našem systému, máme citlivé údaje. Mám na mysli například osobní informace, jako jsou e-maily nebo čísla kreditních karet. Je mi jasné, že je důležité tyto údaje chránit a dodržovat nařízení o ochraně osobních údajů, ale nevím přesně, jak na to. Jaký je nejlepší přístup k tomu, abych mohl bezpečně vymazat tyto citlivé informace z logů? Existují nějaké konkrétní techniky nebo nástroje, které by mi mohly pomoci? A co když se tyto údaje dostaly do logů omylem? Je někde nějaká dokumentace nebo doporučení týkající se tohoto problému? Zajímalo by mě také, jak se na to dívají různé frameworky nebo knihovny v prostředí GraphQL. Mám pocit, že tohle je opravdu důležité téma a rád bych se dozvěděl víc o tom, jak to řešit správně. Jaké jsou rizika spojená s uchováváním těchto logů a co byste doporučili pro minimalizaci případného úniku informací? Jaké praktiky by měly být zavedeny, abychom zajistili, že naše logy budou bezpečné a splňují všechny potřebné normy?