Jaké jsou nejčastější chyby v JSON odpovědích a jak je opravit?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně JSON odpovědí, které používám ve svých projektech. Vím, že JSON je klíčový formát pro komunikaci mezi klientem a serverem, ale mám pocit, že se mi občas stává, že moje odpovědi nejsou takové, jaké by měly být. Slyšel jsem, že existuje spousta běžných chyb, které se mohou vyskytnout při práci s JSON. Měl bych se zaměřit na správnou strukturu dat? Jak by měla vypadat odpověď, aby byla bezchybně zpracována? Taktéž mě zajímá, jestli má nějaký smysl mít v odpovědích pole s chybovými hlášeními nebo statusy, když něco nejde podle plánu. Jak správně ošetřit tyto situace a co vlastně zahrnout do těchto polí? A co se týče datových typů – je to důležité dodržovat správné formáty jako stringy, čísla nebo boolean při návrhu struktury? Co když někde zapomenu na uvozovky nebo udělám překlep v názvu klíče? Stalo se mi to několikrát a už se mi nedaří najít chybu. Jinak jsem slyšel o tom, že by bylo dobré mít JSON validátor, ale ne vždy mi to pomůže odhalit problém. Můžete doporučit nějaké nástroje nebo tipy pro diagnostiku těchto chyb? Těším se na vaše zkušenosti a rady ohledně toho, jak se vyvarovat častým omylům v JSON odpovědích. Děkuji!