Jak mohu zrychlit dotazy ve svém GraphQL API?
Zdravím všechny v komunitě, chtěl bych se zeptat na něco ohledně výkonu GraphQL API. U posledního projektu jsem si všiml, že některé dotazy trvají déle než bych očekával, a to i přesto, že se snažím optimalizovat, co to jde. Mám na mysli konkrétně dotazy, které vrací větší množství dat nebo více relací najednou. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy nebo osvědčené postupy, jak zrychlit tyto dotazy. Například, má smysl používat fragmenty? Jaký je vliv pagination na výkon? A co caching? Funguje to dobře s GraphQL? Slyšel jsem o různých technikách jako Dataloader pro načítání dat, ale nejsem si jistý, jak přesně to implementovat a jestli to vůbec pomůže. Také bych rád věděl, jestli je dobré používat batched requests a jaký to má dopad na latenci. Pokud máte nějaké zkušenosti s optimalizací výkonu GraphQL API a můžete se podělit o konkrétní rady nebo příklady, byl bych moc vděčný. Rád bych se vyhnul problémům s pomalými odpověďmi v budoucnu a myslím, že tyto informace by mohly být užitečné nejen pro mě, ale i pro ostatní vývojáře. Díky moc!