Jak vyřešit chyby při validaci dat v GraphQL?
Při práci s GraphQL se často setkávám s problémy, které se týkají validace dat. Mám pocit, že to může být celkem frustrující, když se pokouším poslat dotaz na server a najednou dostanu chybovou hlášku, která mi říká, že data nejsou validní. Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší postupy pro řešení těchto chyb a jakým způsobem můžu efektivně validovat vstupní data ještě předtím, než je odešlu na server. Je nějaký konkrétní nástroj nebo knihovna, kterou bych měl použít pro validaci? Existují nějaké osvědčené techniky, jak lépe zpracovávat chyby, které se při validaci mohou objevit? Rád bych také věděl, jestli někdo z vás měl podobné zkušenosti a co mu pomohlo vyřešit tyto problémy. Jak přistupujete k validaci dat v aplikacích postavených na GraphQL? Vím, že existují různé metody jako například použití schémat nebo definování typů, ale nejsem si jistý, jak to všechno správně zkombinovat. Co dělat, když mám složitější strukturu dat a potřebuju zajistit, aby byl každý vstup správně validován? Jak se dá efektivně spravovat tato část kódu? Jak se vyvarovat běžným chybám a jak zajistit, že moje API bude robustní a uživatelsky přívětivé? Byl bych vděčný za každou radu či tip, který by mě pomohl lépe porozumět těmto aspektům práce s GraphQL.