Jak zabezpečit GraphQL API při práci s SQL databází?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně zabezpečení mého GraphQL API, které pracuje s SQL databází. V poslední době jsem se dostal na rozcestí a přemýšlím, jakým způsobem ochránit svá data před útoky, jako je SQL injection nebo neautorizovaný přístup. Odpovídá mi to na otázku, jaký je nejlepší způsob implementace autentizace a autorizace v rámci GraphQL. Zajímalo by mě, zda existují nějaké osvědčené postupy nebo nástroje, které bych mohl využít, aby moje API bylo bezpečnější? Mám na mysli třeba použití JWT tokenů nebo OAuth2. Jak byste doporučili spravovat role uživatelů a jejich oprávnění v rámci GraphQL schématu? Další věc, co mě trápí, je jakým způsobem omezit množství dat, které se vrací uživateli, abych snížil riziko úniku citlivých informací. Existují nějaké techniky pro paginaci nebo limitaci dotazů? Také bych rád věděl, co si myslíte o používání middleware pro zajištění bezpečnosti mých endpointů. Myslíte, že by to mohlo pomoci? A co takové auditování a logování přístupů? Jaké jsou nejlepší praktiky pro sledování a vyhodnocování aktivit na API? Jsem otevřený všem návrhům a radám, protože bezpečnost beru opravdu vážně a chci mít jistotu, že moje aplikace bude chráněná před možnými hrozbami. Díky moc za jakékoli tipy!