GraphQL.cz/Fórum/Co dělat, když dostanu chybovou zprávu 'Cannot query field'?

Co dělat, když dostanu chybovou zprávu 'Cannot query field'?

Nedávno jsem se pustil do práce s GraphQL a narazil jsem na problém, se kterým si nevím rady. Pracoval jsem na dotazu a najednou se mi objevila chybová zpráva 'Cannot query field'. Naprosto mě to zastavilo, protože netuším, co to má znamenat. Vím, že GraphQL je hodně o struktuře a typech, ale proč se mi objevuje tahle chyba? Zkoušel jsem ověřit všechny názvy polí, co mám v dotazu, a zdá se mi, že všechno vypadá v pořádku. Mám pocit, že možná něco chybí nebo je špatně napsané. Také bych rád věděl, jestli to může být způsobeno tím, že se snažím vyžádat data z pole, které vůbec neexistuje v typu, se kterým pracuji. Může to mít něco společného s tím, jak je nastavený server nebo schéma? Co vlastně dělá GraphQL s těmi chybovými hlášeními a jak je nejlépe diagnostikovat? Pokud byste měl nějaké tipy nebo triky, jak tento problém vyřešit nebo co zkontrolovat v prvním kroku, byl bych moc vděčný. Je nějaká specifická dokumentace nebo nástroje, které mi mohou pomoci odhalit chyby v dotazech? Díky za každou radu!

177 slov
1.8 minut čtení
27. 5. 2024
Ivana Netolická

Když dostaneš tu chybovku 'Cannot query field', tak to většinou znamená, že se pokoušíš dotázat na pole, který buď neexistuje v daném typu nebo je špatně napsaný. Zkontroluj názvy polí a ujisti se, že odpovídají tomu, co máš v GraphQL schématu. Taky se zkus podívat, jestli náhodou nemáš nějaké překlepy nebo jestli se netrefuješ do správného typu.

Může to být taky tím, že se snažíš dotazovat na něco, co v tom konkrétním kontextu není k dispozici. V GraphQL je důležité mít správně nastavený server a schéma, jinak se ti tohle bude stávat častějc.

Doporučuji si projít dokumentaci k API, kde bys měl najít, jak je strukturovaný typ a co všechno můžeš dotazovat. Pokud používáš nějaký GraphQL IDE jako Apollo Client nebo GraphiQL, ty často ukazují možné dotazy a pole, co můžeš použít, což ti může hodně pomoct. Jinak se snaž debugovat krok po kroku a sledovat ty chyby, když je dostaneš.

151 slov
1.5 minut čtení
24. 2. 2024
Bohuslav Dostál

Chybová zpráva 'Cannot query field' většinou znamená, že se snažíš dotázat na pole, který buď neexistuje v typu, se kterým pracuješ, nebo jsi ho napsal špatně. Zkontroluj, jestli jsi správně napsal název pole a jestli máš správný typ objektu, u kterého to pole vyžaduješ. Můžeš si zkusit prohlédnout schéma API, abys viděl, co všechno můžeš dotazovat. Taky se ujisti, že jsi nezapomněl na případné podmínky, jako třeba zda je dané pole volitelné nebo povinné. Pokud se něco měnilo na serveru nebo v API, může být, že se změnily názvy nebo struktura dat. A určitě si můžeš použít GraphQL Playground nebo Apollo Studio - ty ti ukážou, co všechno můžeš načíst a co existuje. Takže mrkni na tyhle věci a snad to najdeš.

122 slov
1.2 minut čtení
13. 2. 2024
Žaneta Bezděková

Když dostaneš tuhle chybu 'Cannot query field', většinou to znamená, že se snažíš vyžádat pole, který buď neexistuje v tom typu, co používáš, nebo máš nějakou překlep. Zkontroluj si schéma, jestli tam to pole vůbec je. Občas se stává, že když změníš strukturu dat nebo něco přidáš, tak se můžeš trefit do starýho dotazu. Můžeš zkusit použít GraphQL Explorer nebo Playground, tam by ti mělo ukázat, co všechno můžeš dotazovat. Také se podívej na dokumentaci API, někdy tam bývají příklady, jak by to mělo vypadat. Pokud používáš nějakou knihovnu pro GraphQL, zkus aktualizovat nebo zjistit, jestli nemáš nějaký konflikty s verzema. A hlavně - zkontroluj správnost názvů a typů, to je základ. Držím palce!

114 slov
1.1 minut čtení
27. 7. 2024
Tereza Richterová
GraphQL.cz/Články/Error handling v GraphQL
Jak správně interpretovat a zpracovávat chybová hlášení v GraphQLObjevte, jak efektivně analyzovat a reagovat na chybová hlášení v GraphQL API. Tento návod vám pomůže pochopit, co dělat, když narazíte na chybu, a ja...
1000 slov
10 minut čtení
28. 7. 2023
Jana Procházková
Přečíst článek
Podobné otázky